M14

VHV - M14 Promotietornooien (oftewel de Puppies-tornooitjes)

Er zal gespeeld worden over 6 tornooitjes!

Dit seizoen zullen er opnieuw 2 ‘Welkom!’ tornooitjes zijn. Tijdens het eerste weekend, 6-7/10 en tijdens het weekend van 23-24/02, worden alle clubs uitgenodigd om hun meisjes te laten deelnemen! Heeft een club bijvoorbeeld slechts 2 meisjes, dan worden deze uitgenodigd om mee te komen spelen en worden er samengestelde ploegjes gemaakt. Op die manier willen we alle meisjes de kans geven om ook eens met en tegen meisjes te spelen en een fijne meisjes handbal dag te beleven.

 • toffe handbaltornooitjes spelen met vriendinnetjes!
 • geen competitie maar 6 leuke tornooitjes waar handbalplezier en het leren centraal staan!
 • samen met en tegen meisjes spelen!
 • dé manier om een M14 meisjesploeg op te bouwen en een kans te geven!
 • solidariteit tussen de clubs!
 • samen werken aan de toekomst van het dameshandbal!

In het kader van de promotie van het meisjeshandbal, wil de VHV – net zoals afgelopen seizoen – 6 tornooien (inclusief de “Welkom” tornooitjes) aanbieden aan meisjesploegen in de categorie M14.

Hoofddoelstelling blijft om zoveel mogelijk meisjes de kans te geven om te spelen tegen andere meisjes en om meer te kunnen spelen.

Handbalplezier en promotie van het handbal bij meisjes staat centraal!

Naast het “normale” handbal zal er bij sommige tornooien ook tijd en ruimte gemaakt worden voor een alternatieve handbalvorm zoals streethandball, maar ook andere nevenactiviteiten kunnen aan bod komen.

Solidariteit en vriendschap tussen de ploegjes !

De regels blijven soepel tijdens de tornooien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat enkele oudere meisjes deelnemen, die anders weinig spelgelegenheid hebben binnen de competitie. Ook kunnen de deelnemende ploegen andere/beginnende ploegjes of ploegjes die met te weinig zijn maar graag willen deelnemen, uit de nood helpen tijdens het tornooi.

Deelnemers kunnen zich melden bij tessa.leeten@handbal.be vóór 20 september 2018.

Wie inschrijft, neemt deel aan de 6 tornooien. Na de deadline inschrijven is mogelijk, maar dan dient wel ingeschreven te worden voor al de resterende tornooien.

Daarnaast kunnen clubs die slechts enkele meisjes hebben, hen kennis laten maken met meisjeshandbal tijdens de 2 “Welkom!” tornooitjes. Hiervoor kan contact opgenomen worden met tessa.leeten@handbal.be tot en met 16 september 2018. Deze meisjes worden dan bij een andere ploeg ingedeeld.

Tornooidata
Speelweekend                                                                   Organisator
Weekend 06-07/10/2018 ('Welkom!' Tornooitje)        HV Uilenspiegel (07/10/2018)
Weekend 03-04/11/2018                                                HC Schoten (03/11/2018)
Weekend 01-02/12/2018                                                HBC Brabo Denderbelle (01/12/2018)
Weekend 26-27/01/2019                                                KHT Roeselare (27/01/2019)
Weekend 23-24/02/2019 ('Welkom!' Tornooitje)        HV Uilenspiegel (23/02/2019)
Weekend 06-07/04/2019                                                HBC Brabo Denderbelle (06/04/2019)
 

Kandidaat-organisatoren kunnen zich reeds melden bij tessa.leeten@handbal.be

Afhankelijk van het aantal ingeschreven ploegjes, zullen er één of meerdere locaties per speelweekend voorzien worden.

Bepaalde deelname- en organisatiekosten komen in aanmerking voor het JeugdSportFonds!

Richtlijnen

 1. Het hoofddoel van deze tornooien is zoveel mogelijk M14 speelsters extra speelgelegenheid aan te reiken en hen de kans bieden te spelen tegen meisjes van eigen leeftijd. Er mogen niet teveel beperkende regels zijn, er dient soepel geageerd te worden.

 2. Er worden 6 promotieweekends georganiseerd. Hier kunnen 2 of zelfs 3 tornooien plaatsvinden, afhankelijk van het aantal deelnemers. De tornooien worden verdeeld over de regio’s. De VHV verdeelt de ploegen met de betrachting het zo interessant mogelijk te maken voor iedere ploeg.

 3. Inschrijven vóór 20 september 2018. Wie inschrijft, neemt deel aan de 6 tornooien. Forfait levert een boete op van 50 euro. Later inschrijven kan, maar dan dient deelgenomen te worden aan al de resterende tornooien. Dit om de continuïteit te garanderen. Daarnaast kan er los ingeschreven worden voor de Welkom! Tornooitjes door ploegen die slechts enkele meisjes hebben, tot 2 weken voor aanvang van het tornooitje.

 4. De tornooien staan open voor alle ploegen, ook samengestelde gelegenheidsploegen en ploegen uit Wallonië.

 5. De organisator stelt zich tolerant op wat betreft de leeftijd: bv. toelaten van enkele speelsters die 1 of 2 jaar te oud zijn.  De toelating hiervoor dient evenwel op voorhand aan de organisator gevraagd te worden. Ook ten opzichte van ploegen die met minder speelsters aantreden, dient sportief gehandeld te worden, door bv. 5 tegen 5 te spelen of speelsters af te geven. Zoveel mogelijk meisjes zoveel mogelijk laten spelen, is de boodschap!

 6. Het speelschema wordt opgesteld door de VHV in samenspraak met de organisator. Er wordt gezorgd dat elke ploeg zoveel mogelijk speelt.

 7. De organisator zorgt voor de tafel en de scheidsrechter(s). Dit hoeven geen officiële scheidsrechters te zijn, maar indien mogelijk wel meisjes. Jeugdscheidsrechters dienen begeleid te worden door een jeugdscheidsrechterbegeleider.

 8. De deelnemende ploegen brengen zelf ballen en verfrissingen mee.

 9. De 2’ straftijd is altijd effectief 2 minuten. Bij een diskwalificatie is de wedstrijdstraf voldoende.

 10. Er kan een rangschikking opgemaakt te worden. Dit is niet verplicht.

 11. Bij aanvang van het tornooi geeft iedere ploeg een spelerslijst met de namen, geboortedata en lidnummers aan de organisator af. Deze worden nadien opgestuurd naar de VHV. Het is niet verplicht een officieel wedstrijdblad op te stellen van iedere wedstrijd.

 12. Nieuwe speelsters die nog niet aangesloten zijn bij de VHV, mogen het tornooi meespelen. Daarna dienen ze lid te worden. De geboortedatum van de betreffende speelster wordt genoteerd op de spelerslijst die bij aanvang van het tornooi wordt afgegeven.

 13. De tornooien gelden voor de verzekering ook als ‘sport promotionele activiteit’
  Polisnummers verzekering:
 • sportongevallen (voor aangesloten leden):  45.088.297
 • promotionele activiteiten (voor niet-aangesloten leden) : 45.088.313
 • vrijwilligers (organisatie) : 45.070.587

Er wordt gevraagd om foto’s te maken tijdens het tornooi. Na het tornooi kan er een verslagje met foto’s gemaild worden naar tessa.leeten@handbal.be om het op de VHV-website te laten plaatsen.