HC Schoten eindigt seizoen met 2 Belgische titels

Op zondag 15 mei kon HC Schoten met twee meisjesploegen aantreden voor de Belgische handbalfinales voor meisjes tot 14 en tot 19 jaar. Na uitermate spannende wedstrijden lukten beide teams er in om de overwinning en daarmee ook de Belgische titel, in de wacht te slepen. Eerder al lukten ook de jongens tot 12 jaar er in om Regiokampioen van Antwerpen en Vlaams Brabant, te worden.

De jongste meisjesploeg van handbalclub Schoten nam het op tegen Overpelt. Tijdens een gelijk opgaande wedstrijd, kon HCS een kleine puntenkloof slaan. Ondanks de stress van de nakende overwinning, wist coach Koen zijn meisjes rustig en geconcentreerd te houden. Zo werd het puntenverschil met de tegenstander verder uitgebouwd en wonnen de Schotense meisjes hun wedstrijd met 21-18. Hiermee behaalde ze in één klap de Vlaamse en Belgische titel binnen!

Daarna mochten in dezelfde Izegemse sporthal de oudste meisjes aantreden. HC Schoten nam het op tegen DHC Meeuwen, die eerder favoriet Hasselt hadden verslagen. HC Schoten begon als underdog aan de wedstrijd. En al snel moest het achtervolgen op het zelfzekere Meeuwen. Maar de Schotense meisjes hadden al eerder in een handbal finale gestaan en coach Wilfried zette zijn ploeg terug op de goede rails. Onder luide aanmoedigingen van de Schotense supporters, kon HCS in de laatste minuut gelijk maken. Er moesten dus verlengingen gespeeld worden. De M19 meisjes van Schoten behielden het juiste wedstrijdritme en konden in de verleningen het verschil maken. Ze behaalde de Belgische titel met een 15-17 overwinning.

De jongens van coach Yannick behaalden al eerder in de maand het hoogste schavotje in hun competitie en werden provinciaal kampioen. Zo veel mooie, sportieve prestaties werden nog eens in de spotlight gezet tijdens de familiedag van HC Schoten, eind mei. Daar konden alle handballers zich nog eens een laatste maal dit seizoen, uitleven op het handbalveld. Een leuke afsluiter van een heel geslaagd seizoen. Voor iedereen is het nu uitkijken naar de start van het nieuwe seizoen in de tweede helft van augustus.