M18 winnen eerste wedstrijd

De M18 hebben op het Men's Championship in Tbilisi hun laatste groepswedstrijd gewonnen. De wedstrijd tegen Groot-Brittannië eindigde op 36 - 26. Halfweg was het 17 - 12.  Aaron Vandewoestyne werd uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd. De Belgen strijden nu voor de 5e tot 8e plaats. Zaterdag wacht Georgië.

In de eerste helft liep het aanvankelijk verdedigend niet zo vlot waardoor de Britte gelijke tred konden houden tot 5 - 5. Nadien volgde enkele leuke aanvallende combinaties waardoor de Belgen een kloofje konden slaan en uitliepen tot 17 - 12.

In het begin van de tweede helft hadden de Britten problemen met onze agressieve manier van verdedigen waardoor ze hun doelman inruilden voor een extra veldspeler. De Belgen moesten anticiperen en het duurde toch een tiental minuten vooraleer ze daar een antwoord op konden vinden. Aanvankelijk klampten de Britten aan maar de Belgen groeiden in de wedstrijd en liepen uit tot 13 doelpunten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 36 - 26. Een verdiende zege na een verdienstelijke prestatie.