Achilles Bocholt begint seizoen met overwinning.

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de eerste speeldag van de BENE-League versloeg Achilles Bocholt dinsdagavond Visé. De promovendus speelde een verdienstelijke wedstrijd maar uiteindelijk hield Bocholt de punten thuis. Eindstand 33 – 31.

Bocholt, dat vorig seizoen de final four van de BENE-League bereikte, scoort via Bartosz Kedziora het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen. Visé is niet onder de indruk, neemt de wedstrijd in handen en loopt uit tot 5 – 10. Bocholt coach Bart Lenders stuurt bij waarna zijn team zich terug in de wedstrijd knokt. Bij de rust is het 16 – 15.

In het begin van de tweede helft mist Bocholt meteen een strafworp maar Bocholt maakt dat meteen goed en loopt uit tot 23 – 20. De Limburgers diepen de kloof verder uit maar Visé knokt zich met nog 10 minuten te gaan terug in de wedstrijd. Belangrijk moment bij 28 – 26. Bocholt doelman Leroy doet een belangrijke redding.

En de doelmannen blijven de hoofdrol opeisen … strafworp voor Visé … nu staat Bjorn Alberts in doel en hij stopt de strafworp waardoor het 30 – 28 blijft waarna Bocholt de match uitspeelt en na een spannende wedstrijd Visé verslaat met 33 – 31.