Bocholt debuteert in EHF Champions League

Dit weekend starten de voorrondes in de EHF Champions League handbal. Aan de hand van kwalificatietornooien wordt bepaald wie naar de hoogste Europese competitie doorstoot. Landskampioen Achilles Bocholt neemt voor het eerst deel. Zaterdagnamiddag nemen ze het op tegen het Oostenrijkse Bregenz, organisator van één van de kwalificatietornooien. De andere wedstrijd in dit tornooi gaat tussen Maccabi Tel Aviv uit Israel en UMinho uit Portugal. De winnaar van het tornooi plaatst zich voor de EHF Champions League. De andere ploegen nemen deel aan de EHF Cup.

Het zijn drukke tijden voor Achilles Bocholt. Afgelopen dinsdag versloegen ze in een vooruitgeschoven wedstrijd van de BENE-League Visé met 33 – 31. Morgen maken de Limburgers hun debuut in de EHF Champions League.  “Het is voor iedereen een eer en een extra stimulans dat we aan de Champions League mogen deelnemen” zegt trainer Bart Lenders. “Het is een beloning voor wat we vorig seizoen gepresteerd hebben. We zijn ambitieus en gaan ons daar niet als toeristen gedragen. In eerste instantie wil ik ervaring opdoen en nieuwe inzichten krijgen in het handbal. We gaan spelen tegen ploegen die ons in principe zouden moeten wegtikken maar dat gaan we niet toelaten. Mijn ambitie in dit tornooi is de tweede of derde plaats. Hoe hoger je eindigt, hoe later je in de EHF Cup terecht komt.”

Zaterdagnamiddag is Bregenz de tegenstander. “De Oostenrijkers eindigden vorig seizoen tweede in de competitie en hebben spelers aangekocht om de eindronde van de Champions League te halen. Bregenz is een ambitieuze profclub. Afgelopen dinsdag waren ze met een cameraploeg in Bocholt. Ik weet dat het een zware klus wordt maar als je op voorhand al opgeeft blijf je beter thuis. Ik wil die match winnen. Lukt dat niet dan wil ik de kleine finale op zondag winnen” besluit een ambitieuze Bart Lenders.

De wedstrijd Bregenz – Bocholt start om 16.45u. Je kan de wedstrijd  volgen via.  www.ehfcl.com