Achilles Bocholt wacht zware klus

Achilles Bocholt neemt het morgenavond in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup op tegen het Hongaarse Csurgoi KK, momenteel derde in de Hongaarse competitie. De Limburgers staan voor een zware opdracht.

Het zijn bijzonder drukke tijden voor de spelers en staf van Achilles Bocholt. De wedstrijden volgen elkaar in ijltempo op. “Afgelopen weekend was een dubbel weekend in de BENE-League en gisteren speelden we een vooruitgeschoven wedstrijd” zegt Bart Lenders, trainer van Achilles Bocholt. “De wedstrijd van morgen is de vierde in acht dagen. Met de Europese terugwedstrijd van volgende week in het verschiet hebben we ook volgende week een midweekmatch. Dat zorgt ervoor dat we telkens weinig voorbereidingstijd hebben maar anderzijds komt het het ritme wel ten goede. Het is een loodzwaar programma omdat mijn spelers werk en topsport combineren maar later plukken we daar wel de vruchten van. Het belangrijkste is dat mijn spelers blessurevrij blijven.”

En daar wringt mogelijk het schoentje voor Achilles Bocholt want Bartosz Kedziora, speler van het jaar, is mogelijk out met een enkelblessure. “Bartosz heeft gisteren zijn enkel omgeslagen en is twijfelachtig voor de wedstrijd van morgen” aldus Bart Lenders. “Vanavond trainen we nog en zal duidelijk worden hoe het met zijn enkel is. Ik hoop dat hij erbij kan zijn maar gezien het drukke programma moeten we toch een beetje voorzichtig zijn. Csurgoi is een stugge tegenstander. De Hongaarse competitie is toch wel een niveau hoger in vergelijking met de BENE-League. Maar dat neemt niet weg dat we onze stinkende best gaan doen. Toen we begin september deelnamen aan het Champions League kwalificatietornooi in Bregenz hebben we getoond dat we onszelf kunnen overstijgen. Het resultaat was er toen niet, de prestatie zeker wel. In sport is alles mogelijk.”