Zware loting voor Belgische meisjes

Vandaag werd er op de hoofdzetel van de EHF in Wenen geloot voor het kwalificatietornooi met het oog op het EK W19 dat volgend jaar doorgaat in Slovenië. België, dat voor het eerst sinds lang opnieuw deelneemt aan dit kwalificatietornooi voor meisjes tot 19,  komt in een zware poule met Frankrijk, Montenegro en Slovakije terecht.

Begin dit jaar begon de KBHB opnieuw met de W19 selectie. Bondscoach Rik Stryckers en zijn selectie reisden begin maart naar Georgië af waar ze deelnamen aan de Womens Trophy. Met een vierde plaats op acht deelnemende landen werd het geen onverdeeld succes. 

“Dit is een nieuwe stap in de ontwikkeling van de W19” zegt bondscoach Rik Stryckers. “Begin maart nemen we voor het eerst sinds lang deel aan een Europees kwalificatietornooi. Het doel is de meisjes verder te laten evolueren en internationale ervaring te laten opdoen. Frankrijk is de grote favoriet. Dat staat buiten kijf. Montenegro en Slovakije hebben zijn ook twee kleppers maar daar mogen we ons niet door laten afschrikken. Ook wij hebben onze kwaliteiten maar in vergelijking met de andere landen geen internationale ervaring. Dat scheelt een flinke slok op de borrel. Straks in maart goede wedstrijden spelen, proberen te verrassen en verder evolueren. Daar gaat het mij om.”

Slovakije heeft het eerste organisatierecht voor het kwalificatietornooi dat doorgaat van 17 tot 19 maart 2017. Het EK voor W19 wordt van 27 juli tot 6 augustus 2017 georganiseerd in Slovenië.