Red Wolves zorgen bijna voor een stunt

De Belgische nationale handbalploeg bij de mannen heeft zondag in Luik net niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Frankrijk (EHF 1). In hun tweede wedstrijd van de tweede voorronde voor het EK 2018 in Kroatië gingen de Red Wolves (EHF 34) nipt met 37-38 onderuit tegen de regerende wereldkampioen.

Bij de rust leidde België met 19-17 tegen de drievoudige Europese kampioen, die op de voorbije Olympische Spelen in Rio de Janeiro het zilver behaalde. De Belgen behielden ook een groot gedeelte van de tweede helft een krappe voorsprong. Maar in het slot volgde een rode kaart voor Arber Qerimi, waardoor de Belgen met een man minder stonden. Ondanks het ondertal bleef de wedstrijd een nagelbijter. Met nog 20 seconden voor de boeg keken de Red Wolves tegen een 37-38 achterstand. De laatste aanval van de Belgen was echter niet succesvol, waardoor ze een stunt aan zich voorbij zagen gaan.

Woensdag verloren de Belgen in groep 7 met 35-26 bij Noorwegen (EHF 11), de nummer vier van het voorbije EK. In de volgende wedstrijd ontvangen de Belgen begin mei Litouwen (EHF 22), dat eerder met 37-20 van Frankrijk verloor. De eerste twee van elke groep en de beste derde stoten door naar het EK, dat van 12 tot 28 januari 2018 in Kroatië wordt gespeeld.