Arber Qerimi wordt prof bij Franse Cesson

Arber Qerimi, de 25 jarige spelverdeler van de nationale ploeg, verlaat eind van het seizoen Callant Tongeren en trekt naar de Franse eersteklasser Cesson Rennes Métropole, nummer 6 van de Franse competitie. Qerimi vindt bij Cesson bondscoach Yérime Sylla en Jef Lettens, doelman van de nationale ploeg terug. Na Jef Lettens, Thomas Cauwenberghs en Thomas Bolaers is Arber Qerimi de vierde Belg die prof wordt in Frankrijk. Arber Qerimi ondertekende een overeenkomst voor 3 jaar.

“Dit is een droom die uitkomt” zegt Arber Qerimi die afgelopen zondag een beresterke prestatie neerzette bij de Red Wolves. “Na afloop van de wedstrijd deed bondscoach Yérime Sylla, die eveneens trainer is bij de Franse eersteklasser Cesson, mij een voorstel. Nadien is het snel gegaan en dat is goed voor iedereen. Ik heb nu geen muizenissen in mijn hoofd en kan me volledig focussen op de rest van het seizoen. Ik ben Callant Tongeren dankbaar voor de kansen die ze mij geboden hebben net als mijn al mijn trainers die me gekneed hebben tot de speler die ik nu ben. Ik sta voor een grote stap in mijn carrière. Nu combineer ik handbal met een voltijdse job als boekhouder. Vanaf volgend seizoen wordt handbal mijn beroep. Cesson is een ambitieuze club in een sterke competitie. Mijn ambitie is om een zo hoog mogelijk niveau als speler te halen en mijn club zo goed mogelijk te dienen.”

“Ik werk als met Arber sinds ik in 2011 bondscoach in België werd” zegt Yérime Sylla, toekomstig trainer van Arber Qerimi. “Het is een speler die jaar na jaar progressie maakt en die ons team iets kan bijbrengen. Ik ben blij dat hij volgend jaar naar Cesson komt.”

Arber Qerimi speelt handbal sinds zijn zesde. De voorbije drie seizoen speelde hij bij Callant Tongeren. Qerimi verzamelde in zijn carrière tot dusver 34 caps. Twee jaar geleden won hij met Callant Tongeren de titel.   

Foto's 1 en 2: copyright Eddy Vanoppen - Fotomakers

Foto 3: copyright Alain Decamps