Belgische dames verslaan Groot-Brittannië

De Belgische nationale dameshandbalploeg hebben in een oefeninterland Groot-Brittannië verslagen met 31 - 36. Halfweg stond het 12 - 18 in het voordeel van de Belgen. De Belgen kunnen terugblikken op een sterke wedstrijd. Zondagmiddag om 12.00u Belgische tijd wordt de return gespeeld.

"Ik ben tevreden met de winst maar niet over de prestaties. We winnen met 5 doelpunten verschil maar de kloof had groter kunnen zijn. Onze tweede helft was niet goed genoeg" begint bondscoach Linde Panis haar analyse. "De eerste helft zijn we aarzelend begonnen maar nadien hebben we meer beweging gebracht in aanval waardoor we eigenlijk wel vlot door de Britse defensie raakten. Onze counters verliepen ook beter. Nadien hebben we  op de counter teveel risico genomen waardoor we een paar keer balverlies geleden hebben. Op defensief vlak hebben zijn we niet slim genoeg geweest. We waren iets te mak en hebben te weinig geanticipeerd. De opdracht voor zondag is om de verdediging aan te passen, aanvallend meer beweging brengen en de counters sneller lanceren. Vanavond hebben we nog een uitgebreid debriefing waarbij we alles bespreken. Ik ben blij met de winst maar hoop morgen op een betere wedstrijd."

"Onze doelstelling was om deze wedstrijd te winnen en daarin zijn we geslaagd" begint Marlies Verschuuren haar analyse. "Ons niveau was vandaag iets te wisselvallig. Na enkele minuten hebben we defensief een beetje bijgestuurd. Er was één shotster bij waar we goed op hebben uitgestapt. Nadien slopen er meer fouten in ons spel, zowel aanvallend als verdedigend. De tweede helft komen ze beter in de wedstrijd waarna we ons goed herpakt hebben. Op het einde van de wedstrijd waren we op verdedigend vlak iets te mak. De doelstelling om de wedstrijd te winnen is bereikt maar nu is het aan de groep om deze wedstrijd zo goed al mogelijk te analyseren om morgen een betere prestatie te leveren."

De wedstrijd wordt zondagmiddag om 12.00u gespeeld en is via livestream te volgen op de facebookpagina van het Belgian National Handball team.

 

eerste helft aar