Belgische dames winnen twee keer van Groot-Brittannië

De nationale dameshandbalploeg heeft dit weekend een dubbele interlandzege behaald tegen Groot-Brittannië. Op zaterdag werd het na een felbevochten wedstrijd 31 – 36. Zondag liet het resultaat weinig aan de verbeelding over. De Belgische dames wonnen vlot van de Britten met 18 – 37.

Na afloop van de wedstrijd op zaterdag hinkte bondscoach Linde Panis op twee benen. De Belgische dames hadden tot haar tevredenheid de wedstrijd gewonnen maar over het spelniveau was ze eerder kritisch. “Vandaag ben ik tevreden én over het resultaat én over ons niveau” zegt Linde Panis. “De prestatie was beter dan gisteren en de uitslag was navenant. 18 – 37 laat weinig aan de verbeelding over. Na de analyse van de eerste wedstrijd hebben de dames vandaag hun opdracht goed uitgevoerd. Dat wil zeggen dat we goed geanticipeerd hebben op de counter waardoor we zelf vlot op de counter hebben kunnen scoren. Verdedigend was het in het begin toch een beetje aarzelend maar na een tiental minuten waren we steviger in de duels, speelden we offensiever, legden we meer druk op de tegenstander en dat werkte wel. In aanvallend opzicht was het in het begin ook wat zoeken maar stapsgewijs vonden we de openingen en hebben we bij wijlen vrij creatief gespeeld. In de tweede helft zijn we zoals afgesproken overgeschakeld op een offensief verdedigingssysteem dat meer energie vreet maar de Britten hadden er duidelijk moeite mee. Dat geeft perspectieven voor de toekomst.”