Apolloon Kortrijk plaatst zich voor halve finales

Achilles Bocholt, Hubo Initia Hasselt, Sasja en Apolloon Kortrijk hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Beker van België bij de mannen. De dames werken dit weekend hun kwartfinales af. Maandag 19 december wordt er geloot voor de halve finales.

Een bekercompetitie heeft altijd iets speciaal te bieden. Dat was niet anders tijdens de voorbije week gespeelde kwartfinales. Dé clash tussen landskampioen Achilles Bocholt en bekerwinnaar Callant Tongeren werd eerder deze week gespeeld en draaide uit op dubbele verlengingen én strafworpen. 9 strafworpen gingen binnen maar de 10e werd gemist. Grote ontgoocheling bij Callant Tongeren, grote ontlading bij Achilles Bocholt.

Op woensdag en donderdag boekten Sasja en Hasselt zeges bij Kreasa Houthalen en Atomix Haacht.

Zaterdag werd de laatste kwartfinale bij de mannen gespeeld. Eersteklasser Eynatten-Raeren ging op bezoek bij Apolloon Kortrijk. De West-Vlamingen schakelden in de achtste finales tweedeklasser Amay uit en waren ook nu gebrand op een klinkende prestatie. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd maar moest na 20 minuten zijn meerdere erkennen in de bezoekers, 8 – 12. Bij de rust stond het 14 – 16.  In de tweede helft sloegen de Oostkantonners opnieuw een kloof (18 – 23) maar net als in de eerste helft gaf Kortrijk zich niet gewonnen. Op twee minuten van het einde van de wedstrijd stond het 31 – 31. Apolloon Kortrijk ging erop én erover en versloeg Eynatten-Raeren met 33 – 31. Het wedstrijdverslag van Focus WTV vind je hier. Na een tweedeklasser en een eersteklasser wacht hen nu een ploeg uit de BENE-League.

Bij de dames worden aanstaande zaterdag de kwartfinales afgewerkt. Bekerwinnaar Visé gaat zaterdag op bezoek bij Eynatten-Raeren. Achilles Bocholt, verliezend bekerfinalist van vorig seizoen, moet op bezoek bij HB Sint-Truiden. Sporting Nelo neemt het zaterdag thuis op tegen DHT Middelkerke/Izegem. Vrijdagavond openen de dames van Hubo Initia Hasselt de debatten. In de KA2 nemen ze het op tegen DHC Waasmunster.

Maandag 19 december wordt er om 14.00 u geloot voor de halve finales.

Foto artikel copyright Apolloon Kortrijk