Loting halve finales Beker van België

Maandagnamiddag werd er op de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Handbalfederatie in Luik geloot voor de halve finales van de Beker van België bij de heren en dames. Bij de heren neemt BENE-League kampioen Hubo Initia Hasselt het op tegen landskampioen Achilles Bocholt. Bij de dames neemt HB Sint-Truiden het op tegen landskampioen Hubo Initia Hasselt.

De halve finales bij de heren worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. De dames spelen een heen- en terugwedstrijd.

Met Hubo Initia Hasselt Achilles Bocholt wordt er bij de heren een finale avant la lettre gespeeld. Hasselt staat momenteel in de BENE-League op de derde plaats, Achilles Bocholt op de vierde plaats. In de onderlinge confrontaties dit seizoen wonnen beide ploegen hun thuiswedstrijd.  In de andere halve finale neemt Apolloon Kortrijk (Liga 1) het op tegen Sasja. De halve finales worden gespeeld in het weekend van 11 en 12 maart.

Bij de dames is de dubbele ontmoeting tussen HB Sint-Truiden en landskampioen Hubo Initia Hasselt de opvallendste affiche. De andere halve finale gaat tussen bekerwinnaar Fémina Visé en DHT Middelkerke/Izegem. De wedstrijden worden gespeeld op 4 en 5 februari.