Nederland verslaat België

De Belgische nationale handbalploeg heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Nederland verloren met 22 – 26. Bij de rust was de stand in evenwicht, 13 – 13. Aanstaande vrijdag krijgen de Red Wolves een herkansing en spelen ze in Bocholt een tweede vriendschappelijke interland tegen Nederland.

De Red Wolves nemen het initiatief en slaan onder impuls van een sterke Arber Qerimi een kloof. Na een kwartier krijgt Qerimi rust en neemt Nederland over. Halfweg is het 13 – 13 mede dankzij enkele uitstekende reddingen van Jef Lettens.  De Red Wolves zitten in het begin van de tweede helft niet in de wedstrijd en missen teveel kansen. De Nederlanders scoren wel en lopen uit tot 13 – 17. De Belgen slagen erin om de kloof te dichten maar maken dan opnieuw dezelfde fout en botsten daarenboven op een beresterke doelman Ravensberger.  Nederland verslaat België met 22 – 26.

Aanstaande vrijdag nemen de Red Wolves het opnieuw op tegen de Nederlanders. Deze oefenwedstrijd wordt in Bocholt gespeeld en begint om 19.45 u.

“Uiteraard ben ik ontgoocheld want niemand verliest graag” zegt Michel Kranzen die voor de gelegenheid de coaching op zich nam. “De eerste helft waren we de evenknie van Nederland. Vooral verdedigend zat het goed. We incasseerden slechts 13 doelpunten. De sleutel van de wedstrijd ligt in het begin van de tweede helft wanneer we 4 nulshots laten optekenen. We hebben onze kansen niet afgemaakt en op internationaal niveau is dat dodelijk. Alles kan beter is een cliché maar vrijdag moet het gewoon beter willen we winnen van Nederland.”