Botkneuzing linkerknie Arber Qerimi

Arber Qerimi liep vrijdag tijdens de vriendschappelijke interland tussen België en Nederland een knieblessure op die hem 6 weken aan de kant zal houden. De 26 jarige draaischijf van de nationale ploeg en Callant Tongeren mist daardoor het slot van de BENE-League. Het is koffiedik kijken of Arber Qerimi speelklaar raakt voor de eventuele final four van de BENE-League die in het weekend van 25 en 26 februari in Hasselt georganiseerd wordt.

“Vrijdagavond laat heb ik Arber Qerimi onderzocht en vandaag heeft hij een MRI-scan ondergaan in het Salvatorziekenhuis te Hasselt” zegt bondsdokter Bruno Willems. “Uit het onderzoek blijkt dat Arber een overstrekkingstrauma aan de linkerknie heeft met als gevolg een botkneuzing. Kruisbanden en meniscus zijn gevrijwaard. Als zijn lichaam goed reageert zou hij over 6 weken opnieuw inzetbaar zijn. De knie zal dan nog wat gevoelig zijn. De totale revalidatie neemt 3 à 4 maanden in beslag. De volgende 3 weken mag Arber aqua joggen, fietsen en moet hij ontstekingsremmers nemen. Nadien mag hij beginnen lopen. Het belangrijkste is dat hij volledig zal herstellen.”

“Gisteren vreesde ik heel even voor het ergste maar na het horen van de diagnose van dokter Willems ben ik gerustgesteld” zegt Arber Qerimi. “Tijdens een contact plooide mijn knie naar achter. De pijn viel mee maar dat kan niet gezegd worden over de onzekerheid de daarop volgende uren. Ik dank onze dokter voor zijn snelheid van handelen. De diagnose is een enorme opluchting. Heel even vreesde ik voor een kruisbandletsel maar dat is het zeker niet. De komende weken ga ik de raad van mijn clubarts goed opvolgen. Ik hoop dat mijn club het schopt tot in de final four zodat ik dan mijn wederoptreden kan maken. Het voordeel aan deze situatie is dat ik fris en bijzonder gemotiveerd aan de volgende wedstrijden kan beginnen.”

“Het is belangrijk dat Arber de komende weken goed rust om nadien alles te kunnen geven bij zijn club zodat hij met een prijs afscheid kan nemen” zegt bondscoach Yérime Sylla, die volgend seizoen de coach wordt van Qerimi. “Ik heb alle vertrouwen in mijn aanvoerder en weet dat hij hard zal werken. Na de competitie staan er nog vier belangrijke EK kwalificatiewedstrijden op het menu. Vanaf 1 juli verwelkom ik hem met open armen bij Cesson.”

“Het is bijzonder jammer dat we in de eindfase van de reguliere competitie Arber Qerimi zullen moeten missen” zegt Luc Tack, voorzitter van Callant Tongeren. “Uiteraard ben ik ontgoocheld maar ik weet tegelijk ook dat blessures en topsport onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Door het uitvallen van Arber moeten anderen opstaan en dat is misschien het positieve van de situatie, al moet je het woord positief in dit geval met een korrel zout nemen. Er resten ons nog 5 competitiewedstrijden en mogelijk wacht ons nadien de final four van de BENE-League. Dat is altijd het doel geweest en dat blijft ook zo. Of Arber, bij een mogelijke deelname van Callant Tongeren aan de final four, fit zal geraken is nog maar de vraag. Alles hangt af van hoe zijn lichaam zal reageren.”