Eerste Euromillions IRT van het jaar!

Zondag 8 januari stond het eerste Euromillions IRT  tornooi voor de U16 selecties van het prille jaar op het programma.  De LHF was gastheer in het mooie sportcomplex in Malmedy. Naast de Vlaamse en Waalse selecties was er ook een afvaardiging uit Luxemburg bij zowel de jongens als de meisjes.  Beide gaven zeker een meerwaarde aan het tornooi. 

Naast de U16 speelden ook de U17 jongens van beide landsdelen tegen mekaar. 

 
In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tussen beide selecties, met een duidelijke overwinning voor U17 LFH was het ditmaal nagelbijten tot de laatste seconden.
 
De wedstrijd werd gespeeld in 3 x 20'. Beide ploegen hadden duidelijk vooruitgang geboekt tijdens de voorbije weken en de toeschouwers, die na het IRT-tornooi nog in grote getalen aanwezig waren, kregen een mooie, spannende wedstrijd voorgeschoteld. Na de eerste 20' stond er een kleine voorsprong voor de VHV-selectie op het bord: 11-12. Na de tweede helft hingen de bordjes in evenwicht: 20-20. Toen al was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren.
Een gemiste tegenaanval op 50 seconden van het einde,bij een achterstand van 2 doelpunten, werd afgestraft met een dodelijke counter en de 3-puntenkloof. Eindstand 28-25.
 
Knappe prestatie van beide ploegen. Wij kijken uit naar confrontatie nummer 3 en hopen dat de groeicurve positief blijft evolueren bij de U17!
 

Hierbij de uitslagen van het voorbije Euromillions IRT.

Volgende afspraak is op Paaszaterdag in Heist o/d Berg.