Trip met hindernissen voor Red Wolves

Donderdagnamiddag zijn de Red Wolves richting Frankrijk vertrokken waar ze een stage afwerken bij Cesson, de club van bondscoach Yérime Sylla. Vrijdagavond spelen ze er een oefenwedstrijd. De trip richting Rennes verliep niet zonder slag of stoot.

Een groot deel van het land werd vrijdagochtend wakker onder een laagje sneeuw. Op de ene plaats viel er al wat meer dan op de andere. In Noordwest Frankrijk heeft een storm lelijk huisgehouden waardoor zo’n 190.000 gezinnen zonder stroom kwamen te zitten. Noordwest Frankrijk, laat nu dat net de plaats zijn waar de Red Wolves op stage zijn.

“Donderdagnamiddag vertrokken we met twee minibusjes richting Rennes” zegt teammanager Marc Dongleur. “Omdat er nog een speler moest opgepikt worden in het Leuvense reed de eerste shuttle meteen richting Frankrijk. We zouden elkaar in het hotel zien. In Frankrijk aangekomen kwamen we in heus noodweer terecht. Wij zijn met de eerste shuttle tegen 20 km/u over de Pont de Normandie gesukkeld. Overal lagen takken, zeilen van vrachtwagens. Het was een enorme ravage. Omstreeks 22.00 u. arriveerden we in het hotel.”

De spelers die in het tweede busje onderweg waren hadden minder geluk. “Zij zijn niet over de brug kunnen rijden en hebben een omweg moeten maken waarna ze in een sneeuwstorm terecht zijn gekomen en pas om 02.00 u. veilig en wel in het hotel aankwamen. “

In de voormiddag hebben de Red Wolves een eerste training afgewerkt. Vanavond spelen ze een wedstrijd tegen Cesson, de ploeg van Yérime Sylla.