Heenwedstrijden halve finales Beker van België dames

Vanavond werden de heenwedstrijden in de halve finales van het handbal bij de dames gespeeld. Bekerhouder Fémina Visé versloeg thuis DHT Middelkerke-Izegem met 28-16. In het Limburgs duel tussen de dames van Hubo Initia Hasselt en HB Sint-Truiden eindigde de wedstrijd op 19 – 21. De returns worden morgen gespeeld.

De halve finales tussen Hubo Initia Hasselt en HB Sint-Truiden kondigde zich veelbelovend aan. In de competitie staan beide ploegen bovenaan. Kampioen en huidig leider in de competitie Hasselt had een vette kluif aan seizoenrevelatie Sint-Truiden dat ging rusten met een miniemen voorsprong, 9 – 10. In het begin van de tweede helft gingen de Hasselaars erop en erover, 12 – 11. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd tot Sint-Truiden op vijf minuten van het einde vier doelpunten uitliep, 16 – 20. Hasselt knokte zich terug in de wedstrijd en met nog één minuut te gaan stond het 19 – 20. Sint-Truiden scoorde in de slotminuut en wint met 19 – 21. De return wordt zondagnamiddag gespeeld om 15.30 u.

In de andere halve finale won Fémina Visé overtuigend van DHT Middelkerke-Izegem. De nipte competitienederlagen van de voorbije weken zorgden ervoor dat de thuisploeg gestresseerd aan de wedstrijd begon. Middelkerke-Izegem speelde vlot mee. Halfweg was het 11 – 11. In de tweede helft groeide de thuisploeg in de wedstrijd. De bekerwinnaar van vorig seizoen maakte in het slotkwartier het verschil. Eindstand 28 – 16. De return wordt zondagavond om 18.30 u in Middelkerke gespeeld.