Finale Beker van België dames gaat tussen Sint-Truiden en Visé

De finale in Beker van België in het handbal bij de dames gaat tussen Handbalclub Sint-Truiden en Fémina Visé. Sint-Truiden versloeg zondagnamiddag Hubo Initia Hasselt met 25 – 21. Zaterdag versloegen de Truienaars Hasselt ook al in de heenwedstrijd, 19 – 21. Fémina Visé, de bekerwinnaar van vorig seizoen, plaatste zich vanavond voor de finale na een 21 – 21 gelijkspel tegen DHT Middelkerke-Izegem. Gisteren won Fémina Visé de heenwedstrijd met 28 – 16. De finale wordt op Paasmaandag 17 april gespeeld in Sportoase Leuven.

Sint-Truiden – Hasselt had alles wat een echte cupmatch moest hebben. Een flinke dosis spanning, gemiste doelpogingen, prima reddingen en af en toe het doelhout dat meespeelde. Na drie minuten opende Sara Marteleur de score voor Sint-Truiden waarop Edel Robyns meteen gelijkmaakte, 1 – 1. Tot 6 – 5 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht waarna Sint-Truiden beetje bij beetje afstand nam. De stand bij de rust was 11 – 8 voor Sint-Truiden. Zelfde spelbeeld in de tweede helft waarbij beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. De belangen waren groot en dat zorgde in de 9e minuut voor 4 tijdbestraffingen in één minuut. Twee voor Sint-Truiden en twee voor Hasselt. Halfweg de tweede helft scoorde de thuisploeg enkele doelpunten op rij en diepte bij een 19 – 12 stand de kloof uit tot 7 doelpunten. De veer bij Hasselt was gebroken en zo eindigde de wedstrijd op 25 – 21. Voor Hasselt is het het tweede jaar op rij dat ze naast de finale grijpen. Vorig jaar was Achilles Bocholt te sterk, dit jaar Sint-Truiden. Sint-Truiden won in 2010 de Beker van België.

Vorig jaar vocht Sint-Truiden tegen de degradatie. Dit jaar speelt het voor de prijzen. “Over de twee wedstrijden hebben wij verdiend gewonnen” zegt Jo Delpire, coach van Handbalclub Sint-Truiden. “We hebben keihard verdedigd en daar ligt de sleutel van de overwinning. Als ploeg waren we gewoon beter dan Hasselt. Als wij zo als ploeg blijven spelen moeten we gewoon voor de dubbel gaan.”

Fémina Visé versloeg zaterdagavond op overtuigende wijze DHT Middelkerke-Izegem met 28 – 16. In de terugwedstrijd zondagavond legde DHT Middelkerke-Izegem zich niet neer bij de voor hen moeilijke situatie en vochten ze voor wat ze waard waren. Halfweg was het 9 – 12 voor Visé maar in de tweede helft haalden de West-Vlamingen alles uit de kast en eindigde de wedstrijd op 21 – 21. Fémina Visé plaats zich voor de finale van de Beker van België handbal bij de dames. De Waalse club won eerder al 12 keer de bekerfinale.