Simon Ooms naar Franse eersteklasser Cesson-Rennes

Simon Ooms, speler van de nationale handbalploeg, verlaat eind dit seizoen Hubo Initia Hasselt om prof te worden in de Franse competitie bij Cesson-Rennes, de club waar bondscoach Yérime Sylla trainer is. Ooms ondertekende een contract voor drie seizoenen. De Limburger is al de vierde Belgische international die prof wordt bij Cesson-Rennes. Jef Lettens maakte vorig seizoen de overstap. Begin dit jaar ondertekende Arber Qerimi een overeenkomst en nog maar gisteren raakte bekend dat Thomas Bolaers ook naar Cesson-Rennes trekt.

“Dit is een geweldige kans en ik kijk er enorm naar uit. Ik heb er van gedroomd om prof te kunnen worden maar ik had nooit gedacht dat dit ooit werkelijkheid zou worden” aldus Simon Ooms. “Recentelijk deed Yérime Sylla mij een voorstel. Ik heb er heel even moeten over nadenken want ik was ingesteld op een leven als amateur die daarnaast een job zou uitvoeren. Nu word ik prof en dat is toch wel een heel verschil. Dit is een geweldige kans en ik kijk er enorm naar uit. Het zal aanpassen worden maar dat schrikt me niet af. Ik wil me zo goed mogelijk integreren, leren van mijn medespelers en coach om nadien speelminuten te vergaren. Mijn toekomst als prof is verzekerd en dat motiveert me nog meer om in schoonheid afscheid te nemen van mijn huidige club Hubo Initia Hasselt. Ik ben hen enorm dankbaar voor de kansen die ik er gekregen heb. We zijn nog actief op drie fronten en ik wil afscheid nemen in schoonheid. Volgende week spelen we de final four van de BENE-League. Nadien volgen nog de halve finales van de Beker van België handbal en de play-offs. Het zou fantastisch zijn om Hasselt te kunnen uitzwaaien met één of meerdere prijzen.”

“Ik ben tevreden dat naast Thomas Bolaers nu ook Simon Ooms naar Cesson-Rennes komt” aldus bondscoach Yérime Sylla. “Ik ken beide spelers door en door. Sinds 2011 werk ik al met hen samen. Met Thomas en Simon in mijn ploeg kan ik ons project verder laten evolueren. Ze weten hoe ik over handbal denk en wat ik van hen verwacht. Ze passen bij onze filosofie.”