OCI-Lions eerste finalist Final Four BENE-League

HASSELT - OCI-Lions heeft zich als eerste geplaats voor de finale van de Final Four van de BENE-League. De Lions versloegen Callant Tongeren met 33 – 37. Bij de rust was de stand 12 – 18 in het voordeel van OCI-Lions. Callant Tongeren probeerde in de tweede helft de kloof te dichten maar slaagde daar niet in. OCI-Lions bereikt voor het vierde jaar op de finale van de Final Four.

Callant Tongeren begint zenuwachtig aan de wedstrijd en kijkt na 8 minuten aan tegen een 1 – 5 achterstand. Het openingskwartier is felbevochten met maar liefst 5 tijdstraffen waarvan 3 voor OCI-Lions.  Tongeren komt in overtal terug tot 7 – 10 maar dan drukken de Lions door wat na 25 minuten resulteert in een voorsprong van 7 doelpunten. Halfweg kijkt Callant Tongeren aan tegen een 12 – 18 achterstand. In de tweede helft kiest Tongeren coach Canton ervoor om aanvallend doelman Schenk te wisselen voor een extra veldspeler waardoor Callant Tongeren zich terug in de wedstrijd knokt en de kloof verkleint tot 3 doelpunten. Maar het collectief sterke OCI-Lions geeft de voorsprong niet meer uit handen en plaatst zich voor het vierde jaar op rij voor de finale. Alleen in 2015 slaagden ze erin om die finale te winnen.

“Dit is een grote ontgoocheling” zegt Jeroen De Beule. “Dit was onze minste wedstrijd van het seizoen. Jammer dat het op zo’n beslissend moment gebeurt. Eerder in het seizoen hebben we ook mindere wedstrijden gespeeld maar dan slaagden we erin om die negatieve situatie om te buigen. Vandaag lukte dat niet. Aanvallend begonnen we zwak aan de wedstrijd maar ook verdedigend klopte het niet altijd. We slikken vandaag 37 doelpunten. Dat is vrij pijnlijk. Jammer dat waar we een volledig seizoen zo hard voor werken weggooien in één wedstrijd.”