Achilles Bocholt na spannende tweede helft naar finale BENE-League

HASSELT - Achilles Bocholt heeft zich in de vooravond geplaatst voor de finale van de Final Four van de BENE-League. Bocholt versloeg Hubo Initia in eigen huis met 33 – 32. Halfweg hadden de Noord-Limburgers een bonus van 8 doelpunten en was de stand 20 – 12. In de tweede helft knokte Hasselt zich terug in de wedstrijd maar komt het uiteindelijk één doelpunt te kort. Callant Tongeren en Hubo Initia Hasselt spelen zondagnamiddag om 13.30 u de kleine finale. OCI-Lions en Achilles Bocholt spelen om 16.00 u de finale met als inzet de titel in de BENE-League.

Roel Valkenborg opende al snel de score waarna Achilles Bocholt met rasse schreden afstand nam van Hubo Initia Hasselt. Via 9-4 na een kwartier loopt Bocholt uit naar 13-7 na twintig minuten eerste helft. Broers Damian en Bartosz Kedziora namen in de eerste helft hun ploeg op sleeptouw. In de tweede helft diept Bocholt de kloof uit tot 10 doelpunten. Bij een 25 – 15 stand leekt een vernedering voor Hubo Initia Hasselt in de maak. Een tactische ingreep van coach Vladimir Tomanovic zorgde voor een ommekeer. Met nog 9 minuten te spelen verkleinde Tom Robyns de kloof tot 2 goals, 30 – 28. Niet veel later mist Hasselt de kans op de aansluitingstreffer. De scherpe counter van Bocholt gaat wel in doel waardoor de kloof weer drie goals bedraagt. Hasselt probeert nog wel maar slaagt er niet in om de kloof te dichten en zo eindigt de wedstrijd op 33 – 32 in het voordeel van Achilles Bocholt.

“In mijn eerste seizoen in de BENE-League meteen de finale van de Final Four halen is voor mij een droom die uitkomt” zegt Serge Spooren. “Onze coach Bart Lenders had ons goed voorbereid. Tactisch klopte het plan helemaal. De zware competitienederlaag in Hasselt zat nog in ons achterhoofd. Wij wisten dat we furieus moesten starten en deden dat ook. Verdedigend zat het goed en zorgden we ervoor dat Robyns en Ooms niet in hun spel raakten. Op de counter vlogen de goals er lekker in. Bij de rust wisten we dat wanneer we in de tweede helft nog even zouden doorduwen de zege zo goed als binnen zou zijn. Bij een 25 – 15 stand kregen we twee tijdstraffen. Hasselt kreeg vertrouwen, bij ons lukte niets meer. Gelukkig hebben we ons net op tijd herpakt en winnen we alsnog de wedstrijd.”