Apolloon Kortrijk kampioen in Liga 1

Apolloon Kortrijk pakte afgelopen weekend de titel in Liga 1. De Kortrijkzanen versloegen in eigen huis Waasmunster met 26 – 24. De zege van Apolloon en de nederlaag van eerste achtervolger Tongeren zorgde ervoor dat Kortrijk vier speeldagen voor het einde van de competitie zeker is van de titel.

Het was een ietwat atypische ontknoping in Liga 1. Apolloon Kortrijk speelde in de late namiddag terwijl concurrent Callant Tongeren om 19.00 u in Merksem aan de bak moest.  Tongeren verloor die wedstrijd met 31 – 22. De spelers van Apolloon Kortrijk vernamen het nieuws aan de toog. “Toen we de nederlaag van Tongeren vernamen was dat de aanleiding voor een enorme vreugde uitbarsting” aldus Karl Laverge, voorzitter van Apolloon Kortrijk. “Het is natuurlijk niet onze eerste titel maar deze is wel een speciale omdat we het gedaan hebben met spelers die bij Apolloon Kortrijk hun opleiding genoten hebben. Het heeft misschien iets langer geduurd maar als je op zo’n manier de titel kan pakken is de voldoening des te groter. Het is écht zot!”

Na een afwezigheid van een tiental jaren keert Apolloon Kortrijk terug naar het nationale niveau. “Wat de toekomst brengt en hoe we dat gaan aanpakken moet nog allemaal in kaart gebracht en besproken worden tijdens” zegt Karl Laverge. “De focus ligt deze week op het voorbereiden van de bekerwedstrijd tegen Sasja nu zaterdag. In een eerste gesprek met onze coach werd duidelijk dat zijn honger, alsook die van zijn spelersgroep, nog niet gestild is. Hij wil volgend jaar bovenaan meedraaien en heeft dat ook al te kennen gegeven aan zijn spelersgroep. Maar eerst is er de bekerwedstrijd tegen Sasja.”

Foto: Facebook Apolloon Kortrijk