W19 klaar voor Europees kwalificatietornooi

De W19, het nationale dameshandbalteam voor speelsters onder de 19 jaar, zijn deze ochtend afgereisd naar Slovakije waar ze vanaf morgen deelnemen aan een Europees kwalificatietornooi. De inzet is deelname aan het EK dat, vanaf 27 juli tot en met 6 augustus, doorgaat in het Sloveense Celje. België staat voor een loodzware opdracht en neemt het op tegen Montenegro, Slovakije en Frankrijk. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het EK.

16 speelsters en 4 stafleden stapten deze ochtend op het vliegtuig richting Slovakije. De voorbereiding in aanloop van dit tornooi verliep vlekkeloos. “Zondag  zijn we begonnen met de laatste voorbereidingen op dit tornooi. Ik zag meteen dat de focus er was en dat iedereen goesting had om iets van dit project te maken. Dit is niet zomaar een uitje naar Slovakije. De speelsters begrijpen dat dit een unieke kans is, een leermoment en een mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen” aldus T1 Rik Stryckers.

De selectie van coach Stryckers is piepjong. 7 speelsters zijn 16 jaar, 5 onder hen zijn 17 jaar en 4 hebben de leeftijd van 18 jaar. “Omwille van hun inzet, gretigheid en leergierigheid verdienen deze meisjes het om internationaal te gaan” aldus coach Rik Stryckers. “Op talent staat geen leeftijd. Wij hebben deze week goed getraind en de oefenwedstrijd tegen het damesteam van Achilles Bocholt was daar de bevestiging van. De wedstrijd eindigde op 32 – 31 in het voordeel van Bocholt maar veel belangrijker dan het resultaat was de prestatie. Met een piepjonge groep zo’n resultaat neerzetten tegen een ervaren team dat meestrijdt voor de landstitel wil toch iets zeggen. Je leert als coach ook veel uit zo’n wedstrijd en je ziet dat stress een belangrijke factor is. Sommige speelsters hadden er echt last van en raakten niet in hun spel. Dinsdag was het slechts een oefenwedstrijd, vanaf morgen gaat het om de knikkers en zal die stress nog toenemen. Voor mij en mijn staf is het de opdracht om die stress proberen te minimaliseren en de nadruk leggen op plezier, genieten en ervaring opdoen. Daarvoor zijn we hier. De opdracht is loodzwaar maar als we ons op voorhand gewonnen zouden geven dan hoefden we vandaag niet het vliegtuig op te stappen.”

VOLG DE WEDSTRIJDEN VIA LIVESTREAM

 

 

Selectie:

Programma:

17.03.2017   15:30 Montenegro - België
18.03.2017   18:00 Slovakije - België
19.03.2017   15:30 België - Frankrijk

De komende dagen kan je via deze website dagelijks informatie lezen over de prestaties van onze W19. Raadpleeg ook Facebook (Belgian National Handball Team) en Twitter (Belgian Handball).