Speler en Speelster van het jaar in samenwerking met Stayen, Stad Sint-Truiden en Het Belang van Limburg

De verkiezing van de Speler en Speelster van het jaar wordt de komende drie jaar georganiseerd in Sint-Truiden, meer bepaald in Stayen. De Koninklijke Belgische Handbalbond bereikte vandaag een akkoord met Stayen, Stad Sint-Truiden en Het Belang van Limburg. De eerste editie van het gala Speler en Speelster van het jaar wordt georganiseerd op vrijdag 2 juni 2017.

Eind 2016 kondigde de KBHB aan dat er een nieuw format voor de Speler en Speelster van het jaar zou komen. Tijdens de eerste stemronde konden spelers, speelsters en hun coaches uit eerste en tweede nationale evenals spelers en staf van BENE-League teams hun stem uitbrengen. De tweede stemronde staat open voor alle spelers, speelsters, stafleden en scheidsrechters. “Met dit nieuwe format willen wij het seizoen op een feestelijke manier afsluiten” zegt Piet Moons, voorzitter van de Koninklijke Belgische Handbalbond. “Wij hopen die dag spelers uit Vlaanderen, Wallonië evenals de Duitstalige gemeenschap te mogen begroeten. Ik hoop dat dit evenement kan uitgroeien tot een jaarlijkse vaste afspraak voor iedereen die het handbal een warm hart toedraagt.”

De organisatoren van het gala van de Speler en Speelster van het jaar hebben met Stayen, Stad Sint-Truiden en Het Belang van Limburg een contract afgesloten voor drie jaar. “We zijn trots dat de KBHB Stayen als uitvalsbasis gekozen heeft” zegt Stan Niesen, commercieel directeur van Stayen. “In navolging van de Gouden Spike zijn we nu ook gastheer voor het gala van de Speler en Speelster van het jaar. Stayen is meer dan voetbal alleen. We zijn een toonvoorbeeld van hoe sport en business in één accommodatie hand in hand kunnen gaan.”

“Sint-Truiden out zich als sportstad en dit evenement past in onze strategie” zegt Carl Nijssens, schepen van Sport van de stad Sint-Truiden. “Naast de fruitstad kennen veel mensen Sint-Truiden dankzij STVV. Enkele jaren geleden voegden we daar de Grote Prijs Tim Wellens, het Gala van de Gouden Spike en in de breedtesport onze monumentenrun aan toe.  En nu gaan we drie jaar samenwerken met de Koninklijke Belgische Handbalfederatie. Onze Truiense dames laten dit jaar trouwens van zich spreken en zijn nog in de running voor twee prijzen. Dat kan geen toeval zijn.”

In navolging van de provinciale voetballer, basketballer en sedert dit jaar ook volleyballer vervolledigt het gala van de Speler en Speelster van het jaar in het handbal het pakket van sportprijzen waaraan de krant Het Belang van Limburg haar medewerking verleent.

“We zijn trots dat we de verkiezing van de speler en speelster in het handbal aan dat mooie rijtje met prijzen mogen toevoegen”, aldus Kristof Liberloo, chef sport van Het Belang van Limburg. “Onze krant staat bekend om zijn ruime aandacht voor zaalsporten, zo zijn we de enige die zijn lezers elk jaar een zaalsportgids aanbiedt. Handbal vormt, als typisch Limburgse sport, daar een belangrijk aandeel in. We zijn er dan ook van overtuigd dat alle handballers op 2 juni een fantastische avond zullen beleven.”

Naast de trofee van Speler en Speelster van het jaar zijn er ook trofeeën voor G-sport, jeugd, doelman en doelvrouw, trainer bij dames en heren, liga speler en speelster en scheidsrechtersduo.  Het gala van Speler en Speelster van het jaar gaat door op vrijdag 2 juni 2017.