Voorstelling finalisten Beker van België: HB Sint-Truiden

Begin februari winnen de dames van Handbalclub Sint-Truiden twee keer in hetzelfde weekend van Hubo Initia Hasselt en plaatsen ze zich voor de finale van de Beker van België. In 2010 wonnen de Truienaars de Beker van België. Nadien plaatsten ze zich nog twee keer voor de finale maar werd telkens verloren tegen Visé, de tegenstander op Paasmaandag.

Na afloop van de halve finale tegen Hubo Initia Hasselt liet coach Jo Delpire zich ontvallen dat hij en zijn team resoluut voor de dubbel zouden gaan. De coach herhaalt nu die woorden. “We gaan voor de dubbel. Ik blijf erbij. Zelfs zonder Evelien Claessens kunnen wij de dubbel realiseren. Ik besef dat het moeilijker zal worden maar de kans zit er nog altijd in. Ik geloof in mijn groep. We zijn compleet genoeg en op mentaal en fysiek vlak sterk genoeg om de dubbel te realiseren. Dat Fémina Visé een sterke tegenstander is weten we allemaal. Het is een ploeg die niets te verliezen heeft en een heel slecht seizoen achter de rug heeft.”

Sara Marteleur maakte in het tussenseizoen de overstap van Fémina Visé naar HB Sint-Truiden. Voor haar wordt het een speciale wedstrijd.  “Toen ik nog bij Sint-Truiden speelde heb ik twee keer de finale tegen Visé verloren en vorig jaar won ik de beker mét Visé. Blijkbaar winnen ze altijd de finale van de Beker” zegt Sara Marteleur. “Uiteraard hoop ik dat wij maandag die wedstrijd winnen en met de beker naar huis gaan. Met de play-offs hebben we enkele zware weken achter de rug. Pas sinds deze week ligt de focus op de finale. De kracht van Sint-Truiden is dat wij ervaring en jeugd hand in hand laten gaan. Komt daarbij dat de sfeer uitstekend is.”   

Bekijk de volledige reportage van HB Sint-Truiden via deze link:

Bekijk het volledige interview met trainer Jo Delpire: Interview Jo Delpire

Bekijk het volledige interview met Sara Marteleur: Interview Sara Marteleur

Nog geen kaarten voor de finales van de Beker van België? De voorverkoop loopt nog toch zaterdagavond. Je kan online je tickets bestellen. In voorverkoop kost een ticket 15 €. Kinderen onder de 12 jaar betalen 10 €.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR DE BEKERFINALES