Voorstelling finalisten Beker van België: Sasja HC

Sasja is een begrip in het handbal. De ploeg uit Hoboken won 6 keer de Beker van België. De eerste keer in 1973, de laatste keer in 2007. In 2008 won Sasja hun laatste prijs, de BENE-League. Het jonge Sasja kijkt uit naar Paasmaandag. De finale van de Beker van België moet het hoogtepunt van hun seizoen worden.

In de halve finales schakelde Sasja het West-Vlaamse Apolloon Kortrijk uit. In de finale ontmoeten de Antwerpenaars BENE-League kampioen Achilles Bocholt. “Het is een finale en daar moet je naar uitkijken” aldus coach Alex Jacobs. “Voor mijn jonge groep is dit het ideale moment om zich te tonen. En ook al zitten we in een dipje, tijdens zo’n finale moet je laten zien wat je kan. We speelden een vrij goed seizoen in de BENE-League en ik hoop dat ze er vol voor gaan. Veel jongens staan voor hun eerste finale. Dan moet je er voluit voor gaan. Zij kunnen handballen. Ze moeten er alleen in geloven. In dit soort wedstrijden is het voor ons iets makkelijker. Maandag moet niets, alles kan en mag. Iedereen verwacht dat Bocholt de favoriet is.”

“De groep beseft dat dit een unieke kans is” zegt Jasper Roelants. “De loting was een meevaller, al hadden we het niet makkelijk in Kortrijk. Ik denk dat iedereen wel gemotiveerd genoeg is om die finale te spelen.”

“Ik heb drie landstitels op rij gewonnen en één beker” zegt Kevin Jacobs. “Het is inderdaad 9 jaar geleden dat we nog eens een prijs wisten te winnen. Vooraleer ik mijn carrière beëindig zou ik toch nog graag een prijs erbij hebben. Ik denk dat Bocholt op papier de beste ploeg heeft en het wordt maandag geen makkelijke opdracht. Ze hebben een prachtige BENE-League finale gespeeld. Volgens mij zijn ze de beste ploeg dit seizoen. Het wordt maandag niet makkelijk. Maar ze zijn niet onverslaanbaar. In de BENE-League hebben we hun thuis geklopt. Al moet ik er meteen aan toevoegen dat we in Bocholt zwaar verloren hebben. In één wedstrijd is en blijft alles mogelijk.”

De ploeg van Alex Jacobs pakte, na een verbeten strijd met Visé, nipt naast een ticket voor play-off 1 en werd dus verwezen naar play-off 2. Sasja kwam één puntje te kort om play-off 1 te halen. Dat ene punt maakte een wereld van verschil. “Tot half december speelden we heel goed mee maar dan begonnen de examens. 80% van onze spelersgroep bestaat uit studenten. In januari gaat het om de knikkers. Voor ons zat het niet altijd mee en uiteindelijk komen we één punt te kort voor de play-offs. In play-off 2 zijn we in een poule terechtgekomen waar nog weinig handbal gespeeld wordt en waar er vooral op mentaliteit wordt geknokt. Dat is iets anders dan BENE-League. Mijn groep moet daar nog aan wennen.”

Bekijk de volledige reportage van Sasja HC via deze link: reportage Sasja HC

Bekijk het volledige interview van Alex Jacbos via deze link: Interview Alex Jacobs

Bekijk het volledige interview van Kevin Jacobs via deze link: Interview Kevin Jacobs

Bekijk het volledige interview van Jasper Roelants via deze link: Interview Jasper Roelants

Nog geen kaarten voor de finales van de Beker van België? De voorverkoop loopt nog toch zaterdagavond. Je kan online je tickets bestellen. In voorverkoop kost een ticket 15 €. Kinderen onder de 12 jaar betalen 10 €. KOOP HIER JE TICKETS VOOR DE BEKERFINALES