Voorstelling finalisten Beker van België: Achilles Bocholt

We sluiten onze voorstelling van de bekerfinalisten af bij Achilles Bocholt. De Noord-Limburgers zijn bezig aan een boerenjaar. Winst in de BENE-League, geplaatst voor de finale van de play-offs én bekerfinalist. Mooie statistieken maar elke wedstrijd moet gespeeld worden en in een finale is alles mogelijk.

“Het is inderdaad tot dusver een mooi seizoen maar de belangrijkste momenten komen er nog aan” weet Bart Lenders, coach van Achilles Bocholt. “Eén prijs is binnen maar het is belangrijk om er in de komende finales ook te staan, te beginnen nu maandag in de finale van de Beker van België. We hebben twee keer tegen Sasja gespeeld. Eén keer wonnen wij, één keer wonnen zij. Wij kennen elkaar door en door. Finales zijn altijd anders en we moeten ons goed voorbereiden om er te staan want het is alles of niets. De vorm van de dag kan beslissend zijn. Daar moeten wij het scherpst zijn.”

Achilles Bocholt moest een zwaar parcours afwerken richting finale. “De wedstrijden tegen Callant Tongeren en Hubo Initia Hasselt waren loodzwaar. Verlengingen, strafworpen en veel stress en een beetje geluk. We hebben ervoor moeten knokken en we staan verdiend in de finale” zegt Bartosz Kedziora.

“We kijken er met zijn allen enorm naar uit” weet Serge Spooren. “De eerste prijs van het seizoen is binnen maar onze honger is nog niet gestild. Zowel tegen Callant Tongeren als tegen Hubo Initia Hasselt hadden we verlengingen nodig om door te stoten. Nu we in de finale staan willen we die ook absoluut winnen. Maandag die tweede prijs pakken zou ons seizoen al meer dan doen slagen.”

Voor velen is Achilles Bocholt maandag favoriet maar in Noord-Limburg zijn ze op hun hoede. “Je mag nooit op voorhand de wedstrijd spelen” weet Bart Lenders. “Sasja is een degelijke ploeg. In de BENE-League hebben ze bewezen dat ze goed kunnen handballen. Het vertrouwen is groot maar dat zal niet anders zijn bij Sasja. Wij willen graag die tweede prijs. Het wordt een leuke wedstrijd.”

Bekijk de volledige reportage van Achilles Bocholt via deze link: reportage Achilles Bocholt

Bekijk het volledige interview van Bart Lenders via deze link: interview Bart Lenders

Bekijk het volledige interview van Serge Spooren via deze link: interview Serge Spooren

Bekijk het volledige interview van Bartosz Kedziora via deze link: interview Bartosz Kedziora

Nog geen kaarten voor de finales van de Beker van België? De voorverkoop loopt nog toch zaterdagavond. Je kan online je tickets bestellen. In voorverkoop kost een ticket 15 €. Kinderen onder de 12 jaar betalen 10 €. KOOP HIER JE TICKETS VOOR DE BEKERFINALES