Fémina Visé wint 13e Beker van België

Fémina Visé heeft maandagnamiddag in Sportoase Leuven voor de 13e keer in hun bestaan de Beker van België handbal bij de dames gewonnen. In een spannende wedstrijd versloeg Fémina Visé Handbalclub Sint-Truiden met 24 – 23. Halfweg was de stand netjes in evenwicht, 12 – 12. Fémina Visé won ook vorig jaar de Beker van België. Het is hun 13e cup ooit

De finale was een nek aan nek race van begin tot einde. Sint-Truiden kwam het best uit de startblokken en liep 0 – 2 uit. In de eerste 10 minuten kon geen van beide ploegen echt afstand nemen. Bij een 6 – 6 stand gingen de Truienaars op het gaspedaal staan en liepen ze drie goals uit. Sarina Leenen maakte op de 20e minuut de 6 – 9. HB Sint-Truiden kon die voorsprong echter niet vasthouden. Halfweg was de stand netjes in evenwicht, 12 – 12.

In de tweede helft nam Fémina Visé het initiatief en stond constant op voorsprong tot Sint-Truiden in de 50e minuut voor het eerst in de tweede helft op voorsprong kwam, 20 – 21. Onder leiding van Sarina Leenen (9 goals) en Sara Marteleur (11 goals) stak HB Sint-Truiden bij een 20 – 23 stand de hand uit naar een tweede bekerwinst. Maar dat was zonder Fémina Visé gerekend. Kristien Leonaers (9 goals) nam haar ploeg op sleeptouw en met nog twee minuten op de klok kwam Visé opnieuw op gelijke hoogte. In de slotminuut besliste Cécile Bouchard de wedstrijd, 24 – 23.