Uilenspiegel kampioen in Liga 3

Afgelopen weekend pakte Uilenspiegel de titel in Liga 3. Door het forfait van Elita Lebbeke hield Uilenspiegel de punten thuis. De voorsprong op eerste achtervolger Brasschaat bedraagt 3 punten. Een onoverbrugbare kloof.

Een titel hoort altijd gevierd te worden en zo geschiedde. Enkele dagen later maakt coach Wilfried De Vlam even tijd om terug te blikken op het seizoen. “Geweldig dat we kampioen zijn. Het is mijn tweede titel op rij” glundert coach Wilfried De Vlam. “Hetzelfde gevoel overheerst in de spelersgroep. Kampioen spelen is fijn en je mag daar best fier op zijn. Dat zijn we stuk voor stuk. Voor sommige spelers was het hun eerste titel. Anderen hadden het al eens meegemaakt. Een kleine domper op de feestvreugde was wel dat de wedstrijd die wij moesten winnen om definitief niet meer ingehaald te kunnen  worden, omwille van een forfait van de tegenstander niet is kunnen doorgaan. De vreugde was er evenwel niet minder om. Het feest achteraf was geweldig.” 

“De ploeg die dit jaar aantrad in Liga 3 is eigenlijk dezelfde ploeg die vorig jaar in Liga 2 speelde” zegt Wilfried De Vlam. “Door een besluit van het bestuur van de club , dat voorrang wil geven aan de jeugd om op zo hoog mogelijk niveau te spelen, verhuisde de L2 ploeg naar de L3 en omgekeerd. De verwachting en de ambitie van de betrokken spelers was dan ook van die aard dat iedereen vond dat wij dan maar kampioen in L 3 moesten worden. Mijn team heeft hard gewerkt tijdens trainingen en heeft tijdens de wedstrijden altijd het volle pond gegeven. Er was ook de nodige motivatie om op het juiste moment handbal op de eerste plaats te zetten , enkele uitzonderingen niet te na gesproken. Ik vond dat een heel positieve ervaring. In het verleden was dat wel eens anders. Dat zijn allemaal dingen die leuk zijn voor een coach.”

“Ik vond het ook wel een uitdaging om met deze gemengde ploeg, wat leeftijden betreft, zo hoog mogelijk te eindigen. Onze meest ervaren speler is diep in de veertig, de jongste amper achttien. Zo’n mix van veel en weinig ervaring zorgt soms ook voor discussies waardoor het niet altijd makkelijk was om iedereen op dezelfde, lees mijn lijn te krijgen. Dat we daarin als team uiteindelijk in geslaagd zijn geeft een geweldig gevoel en een immense voldoening.”

Zoals een coach dat betaamt staat die niet te lang stil bij wat geweest is en kijkt hij al naar de toekomst. Dat doet ook Wilfried De Vlam. “Volgen seizoen zou ik graag L2 coachen , wat ik dit seizoen ook al deed zij het dan in combinatie met de L3 waardoor de opvolging niet altijd optimaal was en wie weet, na regio en L3 ...”