Red Wolves willen revanche

De Belgische nationale handbalploeg de Red Wolves spelen zondag in Litouwen hun vierde kwalificatiewedstrijd in aanloop van het EK handbal dat volgend jaar in Kroatië gehouden wordt. Na drie speeldagen delen Frankrijk, Noorwegen en Litouwen de leiding met elk vier punten. België staat puntloos laatste in groep 7.

Twee dagen na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Litouwen (29 – 33) hebben de Red Wolves vrijdagvoormiddag getraind in Sportoase Leuven. De ontgoocheling bij staf en spelers is nog niet helemaal weggeëbd. “Gisteren stond alles in het teken van de recuperatie maar de klap is nog niet helemaal verwerkt” zegt bondscoach Yérime Sylla. “De ontgoocheling is groot. We wilden woensdag écht winnen van Litouwen om zo de hoop op kwalificatie levend te houden. Mathematisch kan het nog maar de opdracht wordt zeer moeilijk. Misschien zaten sommige spelers nog met de wedstrijd tegen Frankrijk in hun hoofd en misschien hadden de spelers de reactie van de Litouwers niet meer verwacht. Offensief waren we niet efficiënt genoeg. Wanneer je bijna 20 kansen niet afwerkt wordt het moeilijk. Vandaag hebben we de draad opnieuw opgepikt en werken we naar de wedstrijd van zondag toe. Zondag is het een andere dag en spelen we een andere wedstrijd. We kunnen Litouwen wel degelijk in de problemen brengen. Woensdag hadden we in het begin van de tweede helft een voorsprong van 5 goals. Ook al spelen we op verplaatsing moet het mogelijk zijn om in Litouwen een resultaat neer te zetten.”

“De nederlaag tegen Litouwen is in onze groep bijzonder hard aangekomen” zegt Jef Lettens, doelman van de Red Wolves. “We waren heel goed voorbereid maar uit de videoanalyse blijkt dat we teveel fouten hebben gemaakt. Er is veel ruimte voor progressie en zondag moeten we er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Na de wedstrijd tegen Frankrijk is er zeker euforie geweest maar die prestatie is ook de tegenstander niet ontgaan waardoor ze nu weten dat we ons favoriete spel van 7 tegen 6 zullen spelen. De enige manier om met de ontgoocheling om te gaan is opnieuw de draad oppikken en hard werken. Natuurlijk is het dan iets minder leuk op training omdat de details er nu wel echt in moeten komen. Er komt nu ook wat druk bij en dat is nieuw ten opzichte van vroeger. Naar zondag zullen we beter voorbereid. We willen als groep revanche nemen.”

De wedstrijd tegen Litouwen wordt zondag gespeeld om 17.00 uur Belgische tijd en is live te volgen via Eleven Sports. “Met het verwerven van de TV-rechten van de Champions League Handbal bij zowel de vrouwen als de mannen, heeft Eleven Sports duidelijk aangegeven welk belang de zender hecht aan de handbal-sport. Wij zijn ook 

steeds op zoek naar lokale verankering van onze topsporten. Daarom zijn we heel tevreden dat we zondag onze kijkers de EK-kwalificatiewedstrijd van onze Red Wolves in en tegen Litouwen kunnen aanbieden. Het wordt zondag trouwens een handbal topdag op Eleven Sports want naast Litouwen-België op Eleven Sports 2 - te zien bij alle operatoren in België -, zenden we op Eleven Sports 3 ook de finale van de Champions League bij de vrouwen uit. Eleven Sports 3 is te bekijken op Proximus en op de website van Eleven Sports op www.elevensportsnetwork.com”, aldus Jan Mosselmans, hoofdredacteur bij Eleven Sports. 

Groep 7 

  1. Frankrijk 3  2  0  1  105:92        13        4
  2. Noorwegen 3  2  0  1    99:88        11        4
  3. Litouwen 3  2  0  1    85:95         -10      4
  4. België 3  0  0  3    92:106       -14     0