Dames Olse Merksem winnen de titel in de Liga

De dames van Olse Merksem mogen zich de kampioen noemen in Liga 1. De Antwerpenaars gingen met 12 – 23 winnen bij Sporting Nelo, de club waar ze tijdens de reguliere competitie hun enige nederlaag van het seizoen opliepen.

“Het is een fantastisch gevoel om kampioen te worden” zegt Filip De Hondt, teammanager van Olse Merksem. “We zijn op een overtuigende manier in Neerpelt gaan winnen. Eerlijk gezegd hadden we meer weerstand verwacht gezien Sporting Nelo de enige ploeg was waarvan we tijdens de reguliere competitie verloren hadden. In vergelijking met toen was de ploeg van nu toch licht anders. De titel zorgde voor veel emoties. Drie seizoenen geleden was John Helsen trainer van deze ploeg. Tijdens het seizoen werd hij ziek en niet veel later overleed hij. Veel meisjes moesten na het laatste fluitsignaal aan hun overleden coach denken. De titel is dan ook voor hem.”

Olse Merksem zet nu de stap naar tweede nationale. “De eerste ambitie is om het behoud te verzekeren om vervolgens uit te groeien tot een stabiele middenmotor” aldus Filip De Hondt. “Op termijn willen we bovenaan meedraaien. We bekijken het stap per stap. Momenteel zijn we in gesprek met een nieuwe coach. Een doorbraak kan er snel komen. Vanaf dat moment kunnen we echt naar volgend seizoen beginnen toewerken.”

Olse Merksem speelt aanstaande zaterdag thuis hun laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander is HBC Dendermonde. Na afloop van de wedstrijd ontvangt de nieuwbakken kampioen hun trofee en medailles waarna het kampioenenfeest ingezet kan worden.