Atomix Haacht kampioen in tweede nationale!

Atomix Haacht kan terugblikken op een sterk seizoen dat ze bekroond zien met de titel. Het team van Gerrit Vertommen en Gert-Jan De Vis promoveert volgend jaar naar eerste nationale.

“Na 2 seizoenen op rij nipt de barrages te hebben gemist, waren we vanaf het begin van het seizoen ambitieus in de nieuwe competitieformule waar elke ploeg 4 keer tegen elkaar uit kwam” aldus Gerrit Vertommen. “We versterkten ons met topschutter Toon De Vis die van Lebbeke overkwam en keeper Tom Gybels die Bocholt inruilde voor Atomix.  Gert-Jan De Vis en ikzelf gingen de uitdaging aan om een gooi te doen naar de titel en bijhorende promotie. Ik ben heel tevreden dat we die uitdaging tot een goed einde hebben kunnen brengen en dat met een beperkte kern van 9 veldspelers, 2 doelmannen aangevuld met 3 gemotiveerde U18 spelers.”

Het competitieverloop in tweede nationale was bijzonder spannend. Na de eerste heen- en terugronde hielden Atomix Haacht en Don Bosco Gent elkaar in evenwicht. “In die eerste heen- en terugronde verloren we 4 keer en wonnen we 10 keer. De derde ronde begon met een moeizame zege tegen Sasja. Die overwinning gaf ons een boost waarna we 10 wedstrijden op rij wonnen en 6 speeldagen voor het einde van het kampioenschap de titel een feit was. De ontlading was uiteraard zeer groot en er werden nog enkele feestjes gebouwd, vooral na de laatste match tegen Eupen thuis werd er stevig gevierd. We sluiten uiteindelijk af met 12 punten voor op DB Gent, de beste aanval (meer dan 100 doelpunten meer dan de 2de) en de beste verdediging.  De topschutter (Toon De Vis) en nog 2 andere spelers in de top 10 topschutters. Dus we hebben de titel zeker niet gestolen. Voor mij persoonlijk werd het einde overschaduwd door de ziekte van mijn vader.”

Ambities voor volgend jaar

“Mits enkele gerichte versterkingen is het niet onhaalbaar om de barrages te bereiken tegen de BENE-League ploegen. De groep (die op 3 spelers na nog zeer jong is) zal zich hiervoor verder moeten ontwikkelen. Er zullen meer wedstrijden zijn die in de laatste minuten zullen beslist worden en we zullen moeten leren daarmee om te gaan” besluit Gerrit Vertommen.