Callant Tongeren en Achilles Bocholt strijden om landstitel

Zaterdag nemen Callant Tongeren en Achilles Bocholt het in de openingswedstrijd van de play-offs in het handbal bij de heren het tegen elkaar op met als inzet de landstitel. Achilles Bocholt is titelverdediger en won eerder dit seizoen de BENE-League en de Beker van België. Volgende week zaterdag wordt de tweede wedstrijd in Bocholt gespeeld. Bij een gelijke stand moet een belle eind mei de beslissing brengen. De ploeg die het eerst twee wedstrijden wint is landskampioen.

In zijn eerste seizoen als hoofdcoach pakte Bart Lenders vorig seizoen de titel. Nadien stopte het niet meer voor de Noord-Limburgers die bezig zijn aan een boerenjaar. Na de BENE-League en de Beker van België kan Bocholt de triple in het handbal winnen. De laatste club die daarin slaagde was Hubo Initia Hasselt in 2014. “De eerste wedstrijd is in Tongeren en nadien spelen wij één of twee keer thuis” zegt Bart Lenders, coach van Achilles Bocholt. “Eventueel twee keer thuis spelen is toch wel een voordeel vind ik, ook al hebben we vorig jaar het tegendeel bewezen door in Hasselt te gaan winnen. Als je de eerste wedstrijd wint doe je een goede zaak en kan je het nadien voor eigen volk in één of twee wedstrijden afmaken. Als Tongeren wint spelen wij de week nadien met het mes op de keel. Als we kampioen willen worden moeten we nog twee keer winnen en zullen we telkens ons beste niveau moeten halen om onze titel te verlengen.”

Callant Tongeren werd in het verleden al zes keer landskampioen. De eerste keer in seizoen 2002-2003. De laatste titel dateert van seizoen 2014-2015. Trainer Maurice Canton loodste in zijn eerste jaar als coach van Callant Tongeren zijn team naar de Final Four van de BENE-League en kan in zijn debuutjaar de titel pakken. “Natuurlijk zie ik Bocholt als favoriet al was het maar omdat ze het thuisvoordeel hebben. Met eindwinst in de BENE-League en de Beker van België al twee prijzen pakken. Ze zijn dus aan een bijzonder sterk seizoen bezig. Maar ik denk dat wij net zo goed een kans hebben als Tongeren om kampioen te worden. Ik schat onze kansen hoog in” besluit Maurice Canton.

De eerste play-off wedstrijd wordt zaterdag 13 mei om 20.15 uur in Sportoase Tongeren gespeeld.

Bekijk hier de clip met Bart Lenders en Maurice Canton.