HB Sint-Truiden op één zege van de titel

Zondagnamiddag spelen HB Sint-Truiden en Hubo Initia Hasselt hun tweede wedstrijd in de play-offs bij de dames. Vorig week ging Sint-Truiden in Hasselt winnen met 19 – 21. Bij winst is Sint-Truiden zondag landskampioen. Bij een zege van Hubo Initia Hasselt moet een derde wedstrijd de beslissing brengen. Klaudia Obrusik, die vorige week uitviel met een blessure aan het sleutelbeen, werd woensdag geopereerd. Er wacht haar een maandenlange revalidatie.

De eerste ontmoeting in de play-offs tussen Hubo Initia Hasselt en HB Sint-Truiden was geen kijkstuk. Hasselt liep in de eerste helft vijf doelpunten uit, had de wedstrijd onder controle en leek op weg naar de zege tot 10 minuten voor tijd Klaudia Obrusik (Hubo Initia Hasselt) in botsing kwam met Sarina Leenen (HB Sint-Truiden).  “Op het moment dat ik uitga draait Sarina haar schouder in en botsten we” herinnert Klaudia Obrusik zich. “Het voelde alsof er iets brak in mijn schouder. Ik wist meteen dat het ernstig was. Verder spelen was onmogelijk. Onderzoek wees uit dat alle ligamenten rondom mijn sleutelbeen zijn afgescheurd. Ik ben woensdag geopereerd en heb veel pijn. Zo’n blessure is brute pech. Ik neem Sarina Leenen helemaal niets kwalijk. Mijn blessure was wel een kantelpunt in de wedstrijd. Mijn ploeg was aangedaan en scoorde in de laatste acht minuten nog één of twee goals. Er wacht ons zondag een moeilijke opgave maar niets is onmogelijk, ook al zijn we dit jaar nog geen enkele keer kunnen gaan winnen in Sint-Truiden. We blijven erin geloven en we zullen er alles aan doen om zondag te winnen om zo een derde wedstrijd af te dwingen. En dan is allemaal mogelijk. Ik moet nu een maand rusten en dan wacht mij een revalidatie van 3 à 4 maanden. In augustus trouw ik en enkele weken later start de competitie. Ik was van plan om mijn carrière nog een jaar te verlengen maar nu weet ik het nog niet. Ik laat alles eerst bezinken.”

Sint-Truiden won in het seizoen 2005 – 2006 al een keer de titel. Sarina Leenen was er toen ook bij. “Een nieuwe titel is heel dichtbij. We moeten er vol voor gaan en het zondag proberen af te maken. Van onderschatting van Hasselt is geen sprake. Dit wordt onze achtste onderlinge confrontatie. Geheimen hebben we al lang niet meer voor elkaar. Ik vind het jammer dat Klaudia Obrusik er zondag niet bij is. Het is klote om je seizoen op zo’n manier af te sluiten. Zondag is het erop of eronder. Mentaal zal wij in het voordeel. Niet alleen omdat we in Hasselt zijn gaan winnen maar ook omdat we een achterstand van 5 goals hebben kunnen goedmaken.”

De wedstrijd wordt zondag om 15.00 u gespeeld in de Trudo Sporthal (Veemarkt)

Foto's met dank aan Eddy Vanoppen.