Achilles Bocholt wint eerste play-off finale

Achilles Bocholt heeft de eerste play-off finale in het handbal bij de heren gewonnen met 27 – 30. In de eerste helft loopt Callant Tongeren tot twee keer toe 3 doelpunten uit maar Bocholt weet telkens de kloof te dichten. Halfweg is het 13 – 13. In de tweede helft staat er geen maat op een losgeslagen Achilles Bocholt dat na 20 minuten 8 doelpunten uitloopt. Achilles Bocholt, dat eerder dit seizoen de BENE-League en de Beker van België won, neemt een optie op de verlenging van hun titel en staat dicht bij de triple.

In een fel wedstrijdbegin opent Glesner voor de thuisploeg de score, 1 – 0. Bij Tongeren houdt doelman Schenk met enkele knappe reddingen meer dan 7 minuten de nul op het bord. Qerimi en De Beule hebben Tongeren intussen op een 3 – 0 voorsprong gebracht. Bocholt knokt zich terug in de wedstrijd en na 10 minuten is alles te herdoen , 3 – 3. De volgende 10 minuten zijn een kopie van de beginfase. Tongeren loopt voor een tweede keer drie doelpunten uit maar ook nu dicht Bocholt de kloof. Na 21 minuten is het 9 – 9, halfweg 13 – 13.

Bocholt, dat zich in de eerste helft moest beperken tot achtervolgen, tapt in de tweede helft uit een ander vaatje. Onder impuls van de broers Kedziora en een sterke Valkenborgh, goed voor 9 doelpunten, bouwen ze op hun beurt een voorsprong van vier doelpunten uit. Halfweg de tweede helft is het 19 – 23. Bocholt doelman Alberts is in de tweede helft maar moeilijke te verslaan en dat in combinatie met een ijzersterke aanval zorgt ervoor dat de Noord-Limburgers in de tweede helft na 20 minuten 8 doelpunten uitlopen op Callant Tongeren. Na 20 minuten is het 20 – 28. De thuisploeg probeert nog wel maar slaagt er niet meer in om de kloof te dichten. De wedstrijd eindigt op 27 – 30.

“We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen en komen twee keer drie doelpunten achter” zegt Bart Lenders, trainer van Achilles Bocholt. “Mijn ploeg heeft op elk moment de rust bewaard en in de tweede helft het verschil gemaakt. Dat was het plan en dat heeft mijn ploeg perfect uitgevoerd. Bij momenten hebben ze een heel hoog niveau gehaald. Aanvallend waren ze zeer sterk, verdedigend zeer gedisciplineerd. Na 20 minuten hebben we een voorsprong van 8 goals en dan zijn we beginnen controleren. Het enige minpuntje is dat we ze iets te makkelijk terug in de wedstrijd laten komen.”

“We spelen een zeer verdienstelijke eerste helft maar we slagen er niet in om een kloof te slaan” zegt Maurice Canton, trainer van Callant Tongeren. “In de tweede hebben we niet compact genoeg verdedigd, slikken we enkele makkelijke goals en loopt Bocholt weg van ons. Het komt er nu op aan om de wedstrijd goed te analyseren en mijn ploeg voor te bereiden op de volgende wedstrijd.”

Volgende week zaterdag wordt in Bocholt de tweede play-off finale gespeeld. Bij winst verlengt Achilles Bocholt hun landstitel. Bij winst van Callant Tongeren moet een derde finale de beslissing brengen. De tweede play-off finale wordt volgende week zaterdag om 20.15 uur gespeeld in Bocholt.