Sint-Truiden landskampioen bij de dames

Handbalclub Sint-Truiden heeft zondagnamiddag voor de tweede keer in hun bestaan de landstitel in het handbal bij de dames gewonnen. Sint-Truiden versloeg in eigen huis Hasselt met 23 – 16. Bij de rust was de stand 8 – 7. De thuisploeg maakte in het begin van de tweede helft het verschil en sloeg een kloof van 8 doelpunten. Hasselt bood nog even weerwerk maar het was Sint-Truiden dat de champagne mocht ontkurken.

Sara Marteleur opent voor Sint-Truiden na 1 minuut de score, 1 – 0 maar Hubo Initia Hasselt komt via Edel Robyns niet veel later op gelijke hoogte. Beide doelvrouwen eisen in de beginfase met enkele knappe reddingen een hoofdrol op. Na een kwartier is er bijzonder weinig gescoord en staat het 5 – 4 in het voordeel van de thuisploeg. Dankzij twee goals van Sarina Leenen loopt Sint-Truiden twee punten uit maar Hasselt beperkt de schade bij de rust tot 1 goal. Halfweg is het 8 – 7 in het voordeel van Sint-Truiden.

Sint-Truiden begint sterkt aan de tweede helft en loopt onder impuls van het Sarina Leenen en Sara Marteleur uit tot 16 – 8. De bezoekers uit Hasselt geven zich niet zomaar gewonnen en met nog 10 minuten te gaan is hun achterstand van 8 goals gehalveerd, 17 – 13. De thuisploeg staat even onder druk maar begeeft niet. Sint-Truiden wint de wedstrijd met 23 – 16. Voor Sint-Truiden is het na seizoen 2005 – 2006 de tweede landstitel uit hun bestaan.