Partille, a world of handball

Deze week viel een persbericht met een internationaal karakter in onze mailbox. In principe publiceren we teamnieuws alleen op onze sociale media maar voor de Partile Cup maken we graag een uitzondering. Proficiat aan de Belgische deelnemers.

Partille, a world of handball

Van 2 tot 9 juli werd de Partile Cup georganiseerd, ’s werelds grootste en internationaal handbaltornooi voor jongeren. 1200 teams uit 44 verschillende landen tekenden present. Dit jaar werd de Partille Cup georganiseerd in Göteborg. Het tornooi had ook een Belgische toets met onder andere een 50 tal handballers en begeleiders uit Evergem. Met hen waren ook Don Bosco Zwijnaarde, Lokeren en Eynatten-Raeren vertegenwoordigd.

Voor alle deelnemers werd het een imposant, indrukwekkend en leerrijk tornooi dat begon met een mooie openingsceremonie. Alle landen waren vertegenwoordigd op een heuse catwalk. Het werd een mix van zang en dans voor een enthousiast publiek dat het ene kippenvelmoment na het andere beleefde. Nadien volgde voor iedereen een boeiende leerrijke handbalweek.