Achilles Bocholt probleemloos naar volgende ronde

Landskampioen Achilles Bocholt heeft zich na een dubbele zege tegen het Montenegrijnse Partizan Tivat probleemloos geplaatst voor de volgende ronde van de EHF-Cup. Zaterdagavond maakte Bocholt brandhout van Tivat en won het met 19 – 38. Ook in de terugwedstrijd zondagnamiddag was de Belgische landskampioen een maat te groot. Bocholt won met 32 – 20. Voor het eerst in hun bestaan bekert Achilles Bocholt een ronde verder in Europa.

Achilles Bocholt speelde in zijn eerste wedstrijd met inzet meteen op hoog niveau en trok daarmee de lijn van vorig seizoen door. “Gisteren zaten we meteen goed in de wedstrijd” zegt Bart Lenders, coach van Achilles Bocholt. “Wij hebben offensief verdedigd en liepen snel uit tot 1 – 7. Dat zorgde bij hen voor de nodige frustraties. Toen was bij hen eigenlijk de veer al gebroken. We hebben in die eerste helft tegen een hoog tempo gespeeld en zo de kloof verder uitgediept. In de tweede helft heb ik goed door gewisseld en de jongeren speelminuten in Europa gegund. Dat is belangrijk voor hun ontwikkeling. Vandaag ging het een pak stroever. De motivatie en de concentratie was minder in vergelijking met gisteren. Na een aarzelend begin zijn we dan toch in de match gekomen. De laatste 10 minuten van de eerste helft konden we ons spel spelen en die lijn hebben we nog even doorgetrokken tot halfweg de tweede helft. Ik ben bijzonder tevreden over ons spel evenals met de kwalificatie voor de volgende ronde.”

In de volgende ronde neemt Achilles Bocholt het op de Finse landskampioen Riihimäki Cocks. Achilles Bocholt speelt in het weekend van 7 en 8 oktober eerst thuis. De terugwedstrijd wordt één week later gespeeld.