Rust zacht André

De Vlaamse Handbalvereniging is in diepe rouw. Maandagnamiddag is André Vertommen, omringd door zijn familie, stilletjes van ons heen gegaan. André werd in maart van dit jaar plotseling ziek en is nooit meer beter geworden.  De leegte die hij bij familie, vrienden en de talrijke verenigingen waarin hij actief was achterlaat is bijzonder groot. 

Als iemand het handbal had kunnen uitvinden, dan zou dat André geweest kunnen zijn. Handbal was zijn sport, zijn passie, zijn leven. Eerst als speler, nadien als bestuurder van Atomix Haacht. Tot aan zijn ziekte leidde André nog tal van jeugdwedstrijden als scheidsrechter. Zijn liefde voor het spel met de bal was groot. Bij elke wedstrijd tekende hij present. Nadien informeerde hij de journalisten als een woordvoerder avant la lettre zodat die dan een reportage voor de krant konden maken. Van ideale vrijwilliger tot creatieve duizendpoot over een echte clubmens. André was het allemaal. Bij de Vlaamse Handbalvereniging maakte hij als penningmeester deel uit van de Raad van Bestuur en bepaalde zo mee het beleid van zijn geliefde sport. Ook daar deed hij zijn werk met passie. Van sollicitatiegesprekken over het maken van een begroting tot genieten van een uitstap met de businessclub. 

Sinds maart stond zijn bureel leeg. Een verdwaalde onkostennota wacht op een handtekening die niet meer zal komen. Het overlijden van André komt hard aan bij bestuurders en personeel. Zijn tomeloze inzet voor de sport en voor de vele andere verenigingen waar André deel uit van uitmaakte was zijn handelsmerk.  Maar André was bovenal ook een echtgenoot, een vader, een grootvader, een pater familias. De Raad van Bestuur en de collega’s van André bieden familie en vrienden hun diepste medeleven aan in deze moeilijke tijd.

De uitvaartliturgie, waartoe wij u vriendelijk uitnodigen, heeft plaats in de parochiekerk Sint-Remigius te Haacht-Centrum op zaterdag 9 september 2017 om 10 uur.  

Gelegenheid tot groeten achteraan in de kerk vanaf 9.30 uur.

U kan André een laatste groet brengen in het funerarium Pues, Eikestraat 2 (langs de weg Leuven-Mechelen) te Herent op vrijdag 8 september 2017 van 18.30 tot 19.30 uur.