BENE-League start dit weekend

Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie in het Felixarchief in Antwerpen werd de BENE-League seizoen 2017 – 2018 voorgesteld. De BENE-League handbal is een Belgisch-Nederlandse competitie waarbij uit elk land 6 teams deelnemen.  Op het einde van de reguliere competitie stoot de top 4 door naar de Final Four. Vorig seizoen won Achilles Bocholt voor het eerst in hun bestaan de BENE-League. Regerend kampioen Achilles Bocholt trekt zaterdag naar Visé. 

De BENE-League handbal is de voorbije jaren uitgegroeid tot een bijzonder sterke competitie. Gio Antonioli, nieuwbakken voorzitter van de BENE-League, kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Het niveau is de laatste jaren aantoonbaar gestegen. Ik ga ervan uit dat die trend zich zal doorzetten en dat er daardoor hopelijk ook meer mensen naar de sporthallen afzakken. Dat is nu toch nog een pijnpunt. Op sportief vlak ga ik geen voorspellingen doen. Dat laat ik over aan de analisten. Op bestuurlijk vlak liggen er wel een paar uitdagingen. Er staat met de BENE-League competitie een stevig fundament en op dit fundament willen we doorbouwen aan onze gezamenlijke ambities. Ik besef heel goed dat een strategie makkelijk is opgeschreven, maar dat je er dan nog niet bent. Het gaat om de kracht van de uitvoering. Dat wat we werkelijk in de praktijk laten zien. Dat geldt voor de clubs, de spelers en ook voor de BENE-Leagueboard. Je kunt niet op alle onderdelen een tien scoren en dan moet je keuzes maken en kiezen voor de belangrijkste thema’s. En dan doe je automatisch concessies aan de andere thema’s.”

Kersvers BENE-League kampioen Achilles Bocholt trekt op de openingsspeeldag naar Visé. “Dat is altijd een moeilijke klus” weet Bart Lenders, coach van Achilles Bocholt. “Visé speelt in een kleine sporthal waar altijd een aparte sfeer hangt. Je moet vanaf de eerste minuut scherp zijn om puntenverlies te voorkomen. We zijn titelverdediger en ik besef dat er dan heel wat ogen op ons gericht zullen zijn. Dat zorgt onrechtstreeks toch voor wat druk. Bevestigen is moeilijk maar bevestigen houdt in dat de spelers er alles aan zullen doen om maximaal te presteren. Dat is dan weer een voordeel. Ik kijk uit naar een nieuwe seizoen BENE-League. Het is een hoogstaande competitie. Ben je een dag wat minder dan verlies je geheid punten. Het eerste doel van Achilles Bocholt is ons plaatsen voor de Final Four.”

De BENE-League competitie bestaat uit 22 speeldagen. De eerste speeldag wordt dit weekend georganiseerd, de laatste op 10 maart. De Final Four wordt gespeeld in het weekend van 17 en 18 maart. De locatie is nog niet gekend.