Achilles Bocholt Europees uitgeschakeld

Landskampioen handbal Achilles Bocholt heeft in de terugwedstrijd in de tweede ronde van de EHF Cup met 37 – 25 verloren van het Finse Cocks. Halfweg was het 17 – 11 in het voordeel van de thuisploeg. Achilles Bocholt had vorige week de heenwedstrijd gewonnen en begon met een bonus van 5 doelpunten. Door de nederlaag is Achilles Bocholt Europees uitgeschakeld.

Valkenborgh opende de score, 0 – 1, waarna de Limburgers gelijke tred hielden tot 4 – 4. Cocks probeerde afstand te nemen maar dat lukte niet. Na 20 minuten was het 9 – 8 in het voordeel van Cocks, geen vuiltje aan de lucht. In de laatste 10 minuten liepen de Finnen 6 doelpunten uit. Halfweg was het 17 – 11 voor de thuisploeg. In het begin van de tweede helft behield Cocks die 6 punten kloof om nadien stapsgewijs afstand te nemen. Achilles Bocholt vond geen antwoord meer en Cocks speelde de wedstrijd makkelijk uit. Eindstand 37- 25.

“Op bepaalde momenten zijn we echt onnodig overklast geweest” zegt Serge Spooren. “Omwille van enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen werd onze tegenaanval vaak afgeblokt. De enkele keren dat we hen iets probeerden te vertellen werden we afgesnauwd en werd er met een tijdstraf gedreigd. We verliezen maar we verlaten het Europese strijdtoneel met opgeheven hoofd. We maken 25 doelpunten tegen een ploeg die ei zo na in de Champions League zat. Jammer dat we uitgeschakeld zijn. We hadden een kans om naar de derde ronde door te stoten maar het heeft niet mogen zijn. De focus ligt nu op ons hoofddoel en dat is de BENE-League. Volgende week nemen we het op tegen Volendam.”