Met ambitie naar Turkije

De Red Wolves beginnen aanstaande woensdag aan hun kwalificatiecampagne van het WK handbal 2019. In hun eerste groepswedstrijd nemen de Belgen het op tegen Turkije. Zowel de spelers als de sportieve staf trekken met een duidelijke missie naar Turkije: ze gaan om te winnen.  De wedstrijd wordt woensdagavond om 17.00 u gespeeld in Eskesehir.

Dinsdagochtend vertrekken de Red Wolves naar het Turkse Eskesehir. “De Turken hebben het ons niet makkelijk gemaakt” weet bondscoach Yérime Sylla. “Eerst vliegen we naar Istanboel waar we enkele uren moeten wachten op de vlucht naar Ankara. Daar nemen we de bus naar Eskesihir. In het beste geval zijn we 14 uur onderweg. Het voordeel is dat we het weten en dat we er ons op kunnen voorbereiden. Onderweg moeten we goed drinken en proberen wat te slapen. Woensdag volgt een lichte training gevolgd door de tactische bespreking. In vergelijking met de wedstrijden van vorig jaar is het Turkse team ongeveer hetzelfde gebleven. De sleutel zal in de verdediging liggen. Niet alleen nu maar ook in de volgende wedstrijden. Als we één ding geleerd hebben uit de vorige campagne is dat we tegen alle tegenstanders veel gescoord hebben maar tegelijkertijd hebben we ook heel wat doelpunten geslikt. Dat moet nu beter. We gaan voluit voor winst in Turkije. Een goed resultaat kan ons vleugels geven voor het vervolg van de campagne, te beginnen zondag tegen Nederland.”

Jeroen De Beule verliet enkele weken geleden Callant Tongeren en trok naar Frankrijk waar hij prof werd bij Selestat. “Ik leid nu een ander maar tegelijk een heel mooi leven” aldus Jeroen de Beule. “Van je hobby je beroep maken is altijd mooi. Ik kijk er samen met mijn ploegmaats naar uit om aan deze campagne te beginnen. Iedereen in deze poule is aan elkaar gewaagd. Sportief zijn er zeker mogelijkheden al wordt het niet makkelijk. Het Turkse publiek zal woensdag voor een warme ontvangst zorgen en onze tegenstander zal zeker nog niet vergeten zijn dat we hen vorig jaar twee keer hebben verslagen. Ze zullen revanche willen. We moeten goed voorbereid zijn en mogen ons niet laten intimideren. Als we gewoon ons spel spelen en we gewoon goed spelen dan moeten we gewoon van elke tegenstander in deze poule kunnen winnen.”

“Het wordt een belangrijke week voor ons en onze sport” zegt Thomas Cauwenberghs. “We worden niet meer aanzien als ‘klein duimpje’ maar als favoriet. We hebben echt een kans. Dat moeten we beseffen. Vorig jaar hebben wij ons ten nadele van Turkije voor de kwalificaties van het EK geplaatst en zondag komen de Nederlanders. Favoriet zijn is nieuw voor ons. We moeten ons daar op voorbereiden maar het is goed zo. Het is ook een logisch gevolg van de vorige campagne. We gaan nu verder bouwen op de  positieve zaken van toen.  Met Turkije, Griekenland en Nederland zitten we in een groep waar alles mogelijk is. Ik vind dat we ambitieus mogen zijn en die ambities ook moeten durven uitspreken.  Voor ons is dit een nieuw gegeven maar ook dat hoort bij het groeiproces. Nadien moeten we zien hoe de groep reageert maar voor mij is dit een logische stap.”

De Red Wolves spelen aanstaande woensdag om 18.00 u plaatselijk tijd, 17.00 u Belgische tijd tegen Turkije. In de andere groepswedstrijd neemt Nederland het op tegen Griekenland.