EHF Master Coach en EHF Pro Licence

Sinds 2000 bestaat de Rinck Convention van de Europese Handbalfederatie (EHF), een gemeenschappelijke, internationale erkenning van trainersdiploma’s in Europa. Meer informatie

De Koninklijke Belgische Handbalbond heeft de Rinck Convention ondertekend in 2015.

De EHF heeft daarbij een opleiding « EHF Master Coach » gecreëerd voor trainers van Rinck niveau 3, wat overeenkomt met het trainersdiploma A in België. De trainers die deze opleiding met succes volgen, krijgen de « EHF PRO Licence ».

Volgend op deze opleiding « EHF Master Coach » zal de EHF  de « EHF PRO Licence » vereisen voor elke hoofdtrainer actief in Europese competities (nationale ploegen en clubs in de Champion’s League, …). Waarschijnlijk zal deze verplichting ingaan vanaf 2020.

Concreet vanaf 2020, kunnen enkel trainers met een « EHF PRO Licence » of trainers die zich engageren voor een « EHF Master Coach », hoofdtrainer zijn van een ploeg binnen de betreffende Europese competities.

De Koninklijke Belgische Handbalbond wenst de aandacht te trekken op deze vereiste van de EHF. De KBHB heeft contacten genomen om verschillende opties voor te leggen aan de Belgische trainers om de opleiding « EHF Master Coach » te volgen.

1. EHF opleiding

  • 1st Module: 11 – 18 January 2018 in Porec / CRO
  • 2nd Module: 11 – 17 June 2018 in Györ / HUN
  • 3rd Module: December 2018 in FRA
  • 700€ per module, reis et maaltijd niet inbegrepen.

2. Opleiding Duitse Handbal Bond (DHB)

  • Vanaf mei 2018 in Hamburg (4200€ alles inbegrepen)

3. Opleiding Franse Handbal Federatie (FFHB):

  • Vanaf mei 2018 (Informatie volgt nog).

 

Ter informatie, op dit moment hebben 2 Luxemburgse trainers en verscheidene Nederlandse trainers met succes deze zware en dure opleiding gevolgd, maar nog geen Belg.

Zowel de KBHB als de Belgische prestatieclubs zullen uiteindelijk moeten voldoen aan deze verplichtingen vanuit de EHF.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met info@handbal.be