Met een punt terug naar België

De Red Wolves hebben in hun eerste kwalificatiewedstrijd in aanloop van het WK handbal 2019 een 27 – 27 gelijkspel behaald. De Belgen gingen na een sterke eerste helft rusten met 12 – 18. Het gevolg van een sterke collectieve prestatie met Damian Kedziora in de rol van afwerker. In de tweede helft voerden de Turken een tactische wissel door, kwamen ze aanvallender beter voor de dag en haalden de Belgen hun niveau van de eerste helft niet meer. De Turken gingen erop én erover maar de mentaal sterke Red Wolves toonden karakter en dwongen in een bij momenten zeer bitsige sfeer een gelijkspel af. Naar België met een punt. Zondag komt Nederland op bezoek. Onze Noorderburen wonnen hun eerste wedstrijd met 29 – 20 van Griekenland.

De Red Wolves begonnen sterk aan de partij. Jef Lettens met de redding en Bartosz Kedziora met de 0 – 1. Nadien diepte Simon Ooms met drie treffers de kloof uit tot 1 – 4. De Turken ondergingen de wedstrijd. Na iets minder dan 10 minuten probeerde hun coach met een time-out het tempo uit de match te brengen. Een maat voor niets want de  Red Wolves stoomden door. Van 6 – 9 na een kwartier naar 12 – 18 na de eerste helft. Het gevolg van een bijzonder sterke collectieve prestatie met Damian Kedziora in de rol van afwerker, goed voor 9 goals in de eerste helft. De verdediging, vaak het zorgenkind tijdens de vorige kwalificatiecampagne, stond als een huis.

Bij aanvang van de tweede helft voerde de thuisploeg een tactische wissel door. De Red Wolves scoorden en diepten de kloof uit tot 7 doelpunten maar dan namen de Turken over, voerden ze het tempo op, begonnen ze vanuit alle hoeken van het terrein op doel te sjotten en scoorden ze waardoor de kloof minuut per minuut kleiner werd. Het fanatieke thuispubliek stak zelf ook een tandje bij waardoor de sporthal van Eskisehir tot een heksenketel werd omgevormd. Aanvallend kwamen de Belgen er nauwelijks nog uit. Na 22 min 40 sec wedstrijd hadden de Red Wolves nog maar 6 keer gescoord in die tweede helft en kwamen de Turken langszij. De energie gebruikt in de eerste helft kwamen de Belgen in de tweede helft tekort. Niet veel later kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong en ging het dak haast van de sporthal. Een oorverdovend lawaai, een gefluit van jewelste … en toch bleven de Red Wolves overeind, kwamen ze langszij en sleepten ze een punt uit de brand.

Nederland won zijn eerste wedstrijd met 29 – 20 van Griekenland en komt zondag als leider naar Leuven. Afspraak in de Sportoase om 16.20 u.

Woensdagavond waren er 1300 tickets verkocht. Een ticket kost 12.5 € en kan tot zaterdagavond gekocht worden via http://handbal-interland.tickoweb.be/

Interviews via Facebook en Red Wolves Live TV in samenwerking met Elewijtcenter