Red Wolves klaar voor Nederland

De Belgische nationale mannenhandbalploeg leeft met vertrouwen toe naar de topper van de lage landen zondag in Sportoase. In hun openingswedstrijd van de kwalificatiecampagne in aanloop van het WK handbal 2019 versloeg Nederland in eigen huis Griekenland met 29 – 20. De Red Wolves keerden na een zware reis met één punt huiswaarts van Turkije. Zondag willen ze voor eigen volk de punten thuis houden.

Het team van bondscoach Yérime Sylla is goed gerecupereerd van de reis naar Turkije. “In totaal zijn we 28 uur onderweg geweest maar de jongens zijn goed gerecupereerd en zijn mentaal fris voor de wedstrijd van zondag tegen Nederland. Ik ben tevreden dat de verplaatsing naar Turkije in het begin van de campagne is gekomen. In januari spelen we 4 wedstrijden op 10 dagen. Stel je voor dat we in die periode zo’n zware trip zouden moeten maken. Ook over het gewonnen punt ben ik tevreden. Dat ene punt kan bij de eindafrekening zwaar doorwegen.  Zondag moeten we vanaf de eerste minuut in de wedstrijd zitten. Dat is zeer belangrijk. We beschikken over de nodige kwaliteit om het Nederland moeilijk te maken. Vandaar dat we ook opnieuw voluit voor winst gaan. We willen Nederland verslaan maar we beseffen dat er ons een moeilijke wedstrijd wacht. Winst is welkom maar als we daar niet in zouden slagen dan is dat ook geen ramp. Net zo zeer we bij winst ook nog niet gekwalificeerd zijn voor de barrages. Ik wil maar zeggen dat er na zondag nog 4 wedstrijden moeten gespeeld worden.”

“Een wedstrijd tegen Nederland is altijd iets speciaal” zegt Thomas Bolaers. “Dat was vroeger bij de jeugd al het geval en dat is nu ook zo in aanloop naar een wereldkampioenschap. We kennen alle spelers en er is veel beleving. Dit is een wedstrijd waar we met zijn allen naar uitkijken.”

“Dit soort wedstrijden zijn net iets intensiever dan andere wedstrijden” zegt Simon Ooms. “Net zoals wij heeft ook Nederland stappen gezet en is er ook daar meer professionalisme. Dat gaat het niveau van de wedstrijd alleen maar ten goede komen. Zondag spelen we thuis. Wij willen deze wedstrijd winnen.”

De wedstrijd zondag wordt om 16.20 u  in Sportoase Leuven gespeeld. Voor deze wedstrijd werden er reeds 1600 tickets verkocht. Tot zaterdagavond kunnen er tickets online gekocht worden tegen 12.5 €. Zondag betaalt een fan aan de kassa 15 €. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen.