Red Wolves verliezen nipt van Nederland

De Red Wolves hebben de topper der lage landen met één schamel puntje verloren. België – Nederland eindigde op 25 – 26. Halfweg stond het 12 – 14 in het voordeel van de bezoekers. Voor Nederland is het na de zege tegen Griekenland de tweede opeenvolgde zege in deze groep. In de andere poulewedstrijd versloeg Turkije Griekenland met 19 – 25.

Simon Ooms tekende voor het eerste doelpunt waarna Jef Lettens met twee reddingen de nul hield. Nederland kwam via een strafworp op gelijke hoogte waarna een nek aan nek race begon. Beide landen bleven in elkaars spoor. Halfweg was het 7 – 7. Met de rust in zicht liep Nederland 3 doelpunten uit maar on the buzzer scoorde Damian Kedziora via een strafworp, 12 – 14.

De Red Wolves begonnen met meer pit aan de tweede helft en namen bij een 16 – 15 stand heeft even de match over. Het werd een nek aan nek strijd tot Nederland bij een 20 – 21 stand opnieuw overnam. Bij een 24 – 25 stand kreeg Nederland een discutabele strafworp toegekend waarna het 24 – 26 werd. België scoorde nog tegen maar kwam niet meer verder dan 25 – 26.

Achteraf was de ontgoocheling groot bij staf en spelers. Na twee wedstrijden heeft België 1 punt. Nederland pakt de leiding in de groep met het maximum van 4 punten. Enkel de winnaar van de groep plaatst zich voor de barrages, die doorgaan in juni 2018. Het WK, georganiseerd in Denemarken en Duitsland (10-27 januari 2019), bestaat uit 24 landen, waarvan twaalf Europese. De twee gastlanden zijn, net als titelhouder Frankrijk, al zeker van een WK-ticket.