Hubo Initia Hasselt Achilles Bocholt topper in kwartfinales Beker van België

Vandaag werd op de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Handbalbond geloot voor de kwartfinales van de Beker van België bij de dames en heren. Bij de heren is de wedstrijd Hubo Initia Hasselt - Achilles Bocholt de topaffiche. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling.

Bekerwinnaar en huidig leider in de BENE-League Achilles Bocholt gaat in de kwartfinales op bezoek bij gouwgenoot Hubo Initia Hasselt. Sasja Sporting Nelo is een andere wedstrijd waarin twee teams van de BENE-League het tegen elkaar opnemen. Callant Tongeren reist naar de Oostkantons waar het Eynatten partij zal geven en Visé, dat zich dit weekend plaatste voor de 1/16e finales van de Challenge Cup neemt het op tegen de winnaar van de 1/8e finale Kraainem - Izegem. De kwartfinales bij de heren worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op 19, 20 of 21 december.

Bij de dames zijn ontvangt verliezend bekerfinalist HB Sint-Truiden DHW Antwerpen. DHC Waasmunter – DHT Middelkerke/Izegem is een andere wedstrijd waarin twee clubs uit de hoogste afdeling bij de dames het tegen elkaar opnemen. DHC Overpelt ontvangt Hubo Initia Hasselt en de winnaar van Fémina Visé – Achilles Bocholt mag naar Eupen. De topper van de 1/8e finales is uitgesteld naar 30 november omdat Fémina Visé dit weekend Europees speelde. Ook bij de dames wordt het principe van rechtstreekse uitschakeling gehanteerd. De wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 20 en 21 januari 2018.

Loting heren
Q1 SASJA HC - SPORTING NELO
Q2 HUBO INNITIA HASSELT - ACHILLES BOCHOLT
Q3 HC EYNATTEN/RAEREN - CALLANT TONGEREN
Q4 Vq HC KRAAINEM/HBC IZEGEM - HC VISE BM

Loting dames
F1 DHC WAASMUNSTER - DHC MIDDELKERKE/IZEGEM
F2 DHC OVERPELT - HUBO INITIA HASSELT
F3 HC SINT-TRUIDEN - DHW ANTWERPEN
F4 KTSV EUPEN - Vq/Win FEMINA VISE – ACHILLES BOCHOLT

Herbekijk de live uitzending van de loting via www.facebook.com/belgianhandball

Copyright foto Eddy Vanoppen - Fotomakers (Archieffoto)