Kidsday 2017 is voltreffer

De Kidsday 2017, die gisteren in Lokeren in samenwerking met Handbalclub Lokeren georganiseerd werd, was een absolute voltreffer. Ruim 300 kinderen afkomstig uit alle Vlaamse windstreken tekende present voor de jaarlijkse hoogmis van het handbal voor kinderen.

63 ploegen afkomstig uit 22 verschillende clubs hadden zich de voorbije weken ingeschreven. Het was dan ook gezellig druk in Lokeren waar Pim De Panter de ruim 300 kinderen persoonlijk verwelkomde. Elke ploeg speelde elk 5 wedstrijden van telkens 12 minuten. Onder de aanwezige U8, U10 en U12 toonden de jongens en meisjes hun kunnen. De kinderen die na het spelen van hun wedstrijden nog energie over hadden konden zich uitleven op een springkasteel, levend tafelvoetbal en/of een speelhoek.

Van de Black Arrows maakten Nele Antonissen, Marlies Verschuuren, Julie Fonteyn, Emilie Smet en Sara de Smet enkele uren de tijd om handtekeningen uit te delen, een praatje te slaan met de kids en enkele wedstrijdjes te fluiten.  Ook Jeroen De Beule (Red Wolves) kwam even over vanuit het Frankrijk waar hij momenteel aan de slag is om zijn talrijke jonge fans te ontmoeten. De aanwezigheid van de internationals waar de kinderen zo naar op kijken werd bijzonder gesmaakt.

Op het einde van het tornooi kreeg elke deelnemer nog het fel begeerde VHV T-shirt mee naar huis. Traditioneel werd de kidsday afgesloten met een groepsfoto.

De Vlaamse Handbalvereniging wil langs deze weg de aanwezige kinderen, ouders en grootouders bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Dank ook aan de internationals die in hun druk bezette agenda toch enkele uurtjes tijd willen vrijmaken voor het jonge handbalgeweld. And last but not least dank aan Handbalclub Lokeren die samen met ons de schouders zette onder deze organisatie en dit zowel tijdens de voorbereiding, opbouw, fluiten van wedstrijdjes, micro, coördinatie, afbraak,…

Dank!

Met dank aan Alain Decamps voor de mooie foto's!

Later deze week plaatsen we alle foto's van de Kidsday 2017 online via onze Facebookpagina.