Fémina Visé stoot door naar kwartfinales Beker van België

Fémina Visé heeft zich donderdagavond als laatste club geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België bij de dames. Visé versloeg in eigen huis Achilles Bocholt met 23 – 21. Stand bij de rust was 13 – 12. In de volgende ronde neemt Fémina Visé het op tegen Eupen. Fémina Visé won de voorbije 2 seizoenen de Beker van België.

Omwille van Europese verplichtingen in het weekend van 18 en 19 november werd de 1/8e finale tussen Fémina Visé pas vanavond gespeeld. Het toeval wil dat beide ploegen vorig weekend in de competitie ook al elkaar in de ogen keken. Zaterdagavond verloor Fémina Visé voor eigen volk met 21 – 23. Vandaag won de thuisploeg met 23 – 21.

Edel Robyns tekende voor het eerste doelpunt waarna de talrijk opgekomen supporters een gelijk opgaande eerste helft beleefden. Fémina Visé ging rusten met een bonus van één goal. In de tweede helft sloeg Visé meteen een kloof, 17 – 13. Maar de Limburgse dames keerden op karakter terug tot 19 – 18. Tijdens de laatste 10 minuten diepte Visé de kloof opnieuw uit tot 4 goals, 22 – 18. In de absolute slotfase mistte Edel Robyns een strafworp en zo plaatste Fémina Visé zich voor de kwartfinales van de Beker van België.

“Beide ploegen waren in de eerste helft elkaar waard” zegt Fien Boons van Fémina Visé. “Zowel Bocholt als wij verdedigden agressief en de doelvrouwen speelden een sterke partij. Bij de rust pepten we elkaar op en werd de nederlaag van vorige week zaterdag nog eens opgerakeld. In tegenstelling tot andere wedstrijden stonden we er vandaag meteen in de tweede helft. In tegenstelling tot afgelopen zaterdag speelden we vandaag meer als ploeg. Het collectief heeft het verschil gemaakt. Kijk naar onze jonge speelsters. Die hebben getoond dat wanneer de coach hen nodig heeft ze klaar staan. Wij wilden allemaal revanche voor de nederlaag van zaterdag.”

“We begonnen heel gedreven aan de wedstrijd en de ballen gingen lekker in doel” zegt Sam Robyns, Achilles Bocholt. “Verdedigend kon het wel beter. We beginnen goed aan de tweede helft maar desondanks krijgen we meteen enkele doelpunten om de oren en kijken we tegeneen achterstand van 4 goals aan. Toch slaagden we erin om terug te komen tot 1 goal maar dan gaven we tot 4 keer toe de bal te makkelijk weg, 3 keer in tegenaanval. Dan kan je niet winnen hè.”

De kwartfinales bij de heren worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op 19, 20 of 21 december. De dames spelen hun kwartfinales volgend jaar tijdens het weekend van 20 en 21 januari.

Foto met dank aan Laurens Van Geneugden